10.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Slovenski nogometaši se bodo danes pomerili z Latvijo – tekma bo le še stvar prestiža

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Stožicah igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Tekmec bo Latvija, kljub temu, da sta obe reprezentanci praktično brez možnosti za preboj na zaključni turnir, pa si v slovenskem taboru želijo zmago in igro, ki bi dala smernice za naprej.

 

Z Latvijo je Slovenija igrala štirikrat in trikrat zmagala, nazadnje v teh kvalifikacijah v Rigi s 5:0. Slovenija bo zadnjo tekmo kvalifikacij igrala v torek v Varšavi proti Poljski, ki si je že zagotovila napredovanje na Euro 2020.

V skupini G je na tretjem mestu z 11 točkami, kolikor jih imata tudi Izrael in Severna Makedonija. Vodi Poljska, ki si je že zagotovila EP, z 19, na dobri poti proti končnemu drugemu mestu in drugi vozovnici za Euro 2020 pa je Avstrija s 16 točkami, ki jo do konca kvalifikacij čakata še obračuna z Makedonci in Latvijci.

Slednji v teh kvalifikacijah niso pokazali veliko in so brez točke. Tako tudi v Ljubljani nimajo izrazito visokih ciljev, posebej ob kar nekaj težavah s poškodbami, med drugim manjkajo štirje standardni igralci.

Tekmo v Ljubljani bodo sodili Romuni Radu Petrescu, Radu Ghinguleac in Mircea Mihail Grigoriu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine