3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Slovenski državni prvaki dobili novega trenerja

Po odstopu Dušana Kosića so državni nogometni prvaki iz Celja v nekaj dneh zapolnili vrzel na klopi. Za glavnega stratega prihaja nekdanji češki reprezentant Jiri Jarošik, je na svoji spletni strani danes sporočil klub.

 

 

Nekdanji nogometaš številnih evropskih klubov je trenersko pot začel v letu 2017 kot pomočnik pri B ekipi praške Sparte, nato pa to vlogo opravljal še v Slovanu iz Libereca in Ružomberoku. Kot glavni trener je 43-letnik prvič nastopil letos pri češkem drugoligašu iz svojega rojstnega kraja Usti nad Labem, od koder se zdaj seli v Celje.

“Prihod v Slovenijo predstavlja velik korak naprej v moji trenerski karieri,” je ob imenovanju dejal Jarošik in pohvalil svoj novi klub. “Vem da gre za državnega prvaka, ki ima odlične mlade nogometaše,” je dejal.

Kosić je odstopil v ponedeljek po domačem porazu proti Muri (1:3), kar je bila že osma “ničla” v tej sezoni. Celje je tako po 19 tekmah s šestimi zmagami in petimi remiji ob prelomu leta na sedmem mestu prvenstvene lestvice, za vodilnim Mariborom zaostaja 15 točk.

V svoji prvi izjavi je Jarošik pohvalil delo svojega predhodnika, ki je Celje lani popeljal do prvega naslova državnega prvaka. “Prejšnji trener je opravil odlično delo. Jaz pa s seboj prinašam novo energijo, ki jo ta ekipa potrebuje,” je dejal.

Kot so sporočili iz kluba, bo Jarošik v Slovenijo prispel 5. januarja in tako vodil prvi zbor celjskega moštva v novem letu 7. januarja.

Nekdanji češki reprezentant je svojo igralno pot sredi 90. let začel v domačih klubih, leta 2003 pa je prestopil v moskovski CSKA. Leta 2005 je sledila selitev na Otok, kjer je igral za Chelsea in Birmingham City. Nato je dve leti preživel pri Celticu, se vrnil v Rusijo in dve leti igral za samarsko Kriljo. Pot ga je nato zanesla v Španijo k Zaragozi, nazaj domov k Sparti in zopet v Španijo k Alavesu, kjer se je leta 2015 upokojil kot nogometaš.

Zadnje novice

Sorodne vsebine