3.7 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Slovenska nogometna reprezentanca začenja priprave za Poljsko in Izrael

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes popoldne na Brdu pri Kranju začela priprave na naslednji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Izbranci Matjaža Keka, med katerimi so naknadno tudi Domen Črnigoj, Žan Majer in Roman Bezjak, bodo v petek v Ljubljani gostili Poljsko, prihodnji ponedeljek pa še Izrael. Obe tekmi bosta ob 20.45.

Tokrat so ob že omenjenih Črnigoju, Bezjaku in Majerju na seznamu še vratarji Jan Oblak, Vid Belec in Nejc Vidmar, branilci Bojan Jokić, Miha Mevlja, Aljaž Struna, Petar Stojanović, Miha Blažič, Jure Balkovec in Uroš Korun, vezisti Josip Iličić, Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Jaka Bijol in Denis Popović ter napadalci Tim Matavž, Robert Berić, Andraž Šporar in Luka Zahović. Martina Milca ni zaradi poškodbe, zaradi tega bržčas ne bo niti Bijola.

“Sredi kvalifikacijskega cikla smo in ni kaj dosti računati. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da bomo do teh točk prišli. Ne glede na to, da sta to težka nasprotnika. A če hočeš nekaj narediti, moraš razmišljati pozitivno. S pomočjo polnih Stožic moramo priti do cilja, cilj pa so točke,” pravi Kek.

Slovenija je na prvih štirih tekmah v kvalifikacijah za EP leta 2020 zbrala pet točk in je na četrtem mestu v skupini G. Na vrhu je Poljska z 12 točkami.

Slovenija je 21. marca v Haifi kvalifikacije začela z osvojeno točko (1:1), 24. marca je v Stožicah prav tako iztržila remi s Severno Makedonijo (1:1), 7. junija v Celovcu je izgubila z Avstrijo (0:1). Tri dni pozneje je v Rigi s kar 5:0 odpravila Latvijo.

Desetega oktobra v Skopju sledi še tekma s Severno Makedonijo ter tri dni zatem v Stožicah nova tekma z Avstrijo. Šestnajstega novembra pridejo v Ljubljano Latvijci. Za konec pa bo sledilo gostovanje pri Poljakih v Varšavi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine