6.4 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Slovenska nogometna reprezentanca ugnala Moldavijo

Slovenska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi lige narodov v Ljubljani gostila Moldavijo in jo premagala z 1:0 (1:0). Izbranci Matjaža Keka so v ligi C in skupini 3 v četrtek na prvi tekmi z Grki igrali 0:0.

 

 

* Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Brisard, Pages in Finjean (vsi Francija).
* Strelec: 1:0 Bohar (28.).
* Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović, Kurtić, Kouter, Bohar, Vučkić (od 68. Vetrih), Zajc (od 57. Živec), Šporar (od 84. Kramer).
* Moldavija: Koselev, Armas, Posmac, Mudrac, Reabiciuk, Platica, Carp, Ionita, Rata (od 69. Suvorov), Caimacov (od 46. Epureanu), Damascan (od 60. Milinceanu).
* Rumeni kartoni: Kouter, Stojanović; Rata, Ionita, Armas.
* Rdeči karton: /.

Slovenska reprezentanca, ki je 64. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, je proti Moldaviji, ki je šele 175., popravljala napadalni vtis s tekme proti Grčiji. Slovenija, ki je pred tem pred 15 oziroma 16 leti dobila oba dosedanja obračuna z Moldavci, je bila tudi v tretje boljša, mož odločitve pa je bil Damjan Bohar.

Naslednji preizkušnji Slovence čakata oktobra, 11. bodo gostovali na Kosovem, 14. pa v Moldaviji.

Kek je v začetni postavi opravil nekaj sprememb v primerjavi s tekmo z Grčijo. Ob nespremenjeni obrambi se je po kazni v zvezno vrsto vrnil Jasmin Kurtić, ob njem je bil na zadnjem veznem še Nino Kouter. V ofenzivnem delu postave pa se je Damjanu Boharju, Harisu Vučkiću in Andražu Šporarju tokrat od začetka pridružil Miha Zajc.

Ta postava je začela precej rezervirano, počasi pa prevzela terensko pobudo, ki pa dolgo ni prinesla ničesar konkretnega. V 28. minuti pa so domači le povedli. Petar Stojanović je streljal z desne strani, Alexei Koselev je žogo odbil, a točno na nogo Damjanu Boharju, ki jo je poslal v mrežo z 1:0.

V 32. minuti je nezanesljivega vratarja gostov od daleč preizkusil Miha Blažič, Koselev je žogo spet slabo odbil, a takrat ni bilo nobenega od slovenskih nogometašev na pravem mestu. V 44. minuti je od daleč poskusil tudi Jure Balkovec, a je žogo poslal malce čez prečko. Gosti so do edinega strela prišli v 45. minuti, a je bil Vitalie Damascan nenatančen iz bližine.

V drugem polčasu so Slovenci zagrozili v 50. minuti, ko je Zajc po uigrani akciji prišel do strela v osrčju kazenskega prostora gostov, Koselev pa je žogo preusmeril v prečko. V 59. minuti pa so imeli izjemno priložnost tudi gosti, Catalin Carp je prišel do strela v kazenskem prostoru, na srečo domačih pa je žoga oplazila Miho Mevljo in zletela mimo vrat v kotu.

V 69. minuti je od daleč na drugi strani poskusil Kouter, a je bil premalo natančen. V 72. minuti so Slovenci z malce sreče zadeli prek Šporarja, a je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 1:0.

Pozneje je v 84. minuti svoj prvi nastop za izbrano vrsto vpisal napadalec Züricha Blaž Kramer, ki je zamenjal poškodovanega Šporarja. V 88. minuti je izsilil prekršek 25 metrov od tekmečevega gola, a po prostem strelu Slovenija ni bila nevarna. Zato pa je ob začetku 91. minute v kazenski prostor stekel prav Kramer, a je bil po strelu malce z desne Koselev na mestu.

Zadnje novice

Ste jo videli?

Sorodne vsebine