13 C
Ljubljana
sreda, 8 maja, 2024

Slovenska nogometna liga: tekme 22. kroga

Piše: Samo Vidovič
V današnjem 22.krogu 1 SNL sta se v Ljubljani pomerila Bravo in Koper. Domači so dobro štartali v spomladanski del prvenstva, Koper ravno obratno. V zanimivi tekmi so bili boljši igralci Brava, ki so tekmo zanesljivo dobili s 3:0. Prvi gol je padel v 34 minuti, ko je podajo Nukića z leve strani izkoristil Maružin in z bližine zadel za vodstvo Brava.
Koper je bil v posesti žoge enakovreden, vendar je bil pred golom vratarja Vekića praktično nenevaren, z izjemo strela Mišića na začetku tekme. Na drugi strani so bili domači konkretnejši, uspeli so še dvakrat zadeti. Najprej Tučić z glavo v 63 minuti po prostem strelu Ogrinca z leve strani. Obramba Kopra ga je pustila samega na pet metrov od gola, njihov vratar Vargić je poletel v prazno.
V 75 pa še polprotinapad domačih, Kancilija je po podaji Nukića prišel sam pred koprskega vratarja in ga zanesljivo premagal za končnih 3:0. Bravo je imel več strelov na gol, več lepih akcij, priložnosti. Z današnjo zmago so se Ljubljančani točkovno izenačili s Koprom na četrtem mestu. Z letošnjimi predstavami in točkovnim izkupičkom so lahko zelo zadovoljni, tudi njihova igra se izboljšuje, zadnji dve tekmi igrajo boljše kot prvi dve. S prihodom Tučića so dobili napadalca, ki so ga potrebovali.
Kopru na drugi strani tudi menjava trenerja zaenkrat ni pomagala. Spet so igrali bledo, v obrambi so zamujali pri pokrivanju pri prvih dveh golih, pri tretjem so bili preveč odprti. V napadu so samo enkrat na celi tekmi streljali v okvir domačih vrat.
V Mariboru sta igrali ekipi, ki sta slabo štartali v prvenstvo, oboji s podobnimi problemi v pripravah s koronavirusom. Maribor je začel bolje, v šesti minuti je Matko lepo prodrl in podal Kolmaniču. Njegov strel je celjski branilec Čalušić izbil praktično z gol črte. V 15 minuti se je hudo poškodoval domači vezist Vrhovec, ki so ga prepeljali v mariborsko bolnišnico.
Celjani so se v nadaljevanju prvega polčasa nekoliko sprostili, začeli pretiti domačim. Vendar so bili njihovi zaključki akcij preslabi, kot npr. strel Soklerja z glavo. Maribor je imel najlepšo priložnost v 35 minuti, ko je podal Cretu, Mlakar pa s petih metrov z glavo streljal točno v vratarja Rozmana. Daljši vratarjev kot je bil popolnoma odprt. Do konca polčasa smo videli še nekaj neuspešnih strelov z razdalje z obeh strani. Drugi polčas je bil enakovreden, pred golom obeh ekip se kljub trudu igralcev ni veliko dogajalo.
Vtis je bil, da bomo težko videli gol. Potem pa so Celjani v 77 minuti povedli. Po navidez nenevarni akciji gostov se je žoga od domacega igralca Repasa odbila proti domačemu golu. Vtekajoči napadalec gostov Dangubić je imel lahko delo, med nogama vratarja Juga je zadel za vodstvo gostov. In edini gol na tekmi, kot se je na koncu pokazalo.
Maribor je do konca stihijsko napadal, Kotnik je poskušal s strelom z razdalje, a je Rozman strel z lepo parado obranil.
Maribor trenutno deluje slabo. Ni igre, prodorov po bokih, individualnih potez posameznikov, ki bi morda prinesle rezultat. Prav tako ni pritiska, ki bi nasprotno ekipo potisnil v podrejen položaj. Celjani so danes praktično celo tekmo enakovredno igrali v polju z njimi. Tudi rezervni igralci danes niso prinesli veliko.
Celjani so z današnjo igro in tremi točkami lahko več kot zadovoljni. Svojo mrežo so ohranili nedotaknjeno. Dosegli so prvi gol v tretji spomladanski tekmi in v Celje odnašajo vse tri točke. Igrali so izjemno disciplinirano, ogromno tekli in dosegli zmago, ki jim bo prinesla mir v garderobi. Izboljšati morajo še predvsem natančnost pri zadnjih podajah in strelih pred nasprotnikovim golom, v obrambi so bili zelo dobri. Njihova zmaga je zaslužena.
Zvečer sta igrala še Mura in Gorica. Muraši so krenili v tekmo silovito, Maroša je že v tretji minuti iz bližine odbito žogo vratarja gostov Marjanovića po strelu Klepača pospravil v mrežo. Takoj zatem bi lahko Klepač povišal vodstvo, Marjanović je njegov strel obranil.
Potem pa v 13 minuti velika napaka v obrambi Mure. Kous in Karničnik sta bila pri izbijanju žoge eden drugemu napoti, darilo je izkoristil Paljk, ki je ob presenečenemu vratarju domačih Obradoviću izenačil.
Muro je gol presenetil, gostje so začeli pretiti. Šele okrog tridesete minute spet dve lepi akciji domačih, Cipot in Klepač malo kasneje sta streljala čez gol. Drugi polčas ni obetal veliko. V 59 minuti smo videli prvi strel, Maroša je z glavo streljal točno v Marjanovića.
V63 minuti je Karničnik z roba kazenskega prostora streljal na gol. Žoga je zadela gostujočega igralca Široka v koleno in ravno toliko spremenila smer, da je bil gostujoči vratar nemočen.
Gostje so do konca tekme poskušali izenačiti, a so bili z izjemo strela Mavretiča v 85 minuti nenevarni. V tretji minuti sodnikovega podaljška je Bobičanec iz prostega strela dal še tretji gol za Muro in zmago s 3:1.
Mura je prvič letos zmagala. Z igro trener Ante Šimundža še ne more biti zadovoljen. Vendar so v tem trenutku za njih najbolj pomembne tri točke. Še vedno so v igri za naslov prvaka. Gorica pa je prvič letos izgubila. Težko bodo lovili osmo mesto in neposreden obstanek v ligi. Razlika za tem mestom je sedaj dvanajst točk. Le serija zmag jih lahko približa, kar je malo verjetno.
Jutri sta še dve tekmi, Domžale-CB24 Tabor ter Aluminij-Olimpija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine