13.8 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Slovenska nogometna liga: Celjani daleč od lanske slave, na vrhu Olimpija

Piše: Samo Vidovič

V Sežani je domači CB24 Tabor gostil ljubljanski Bravo. Gostje so začeli zelo pogumno in v prvih desetih minutah smo gledali igro na polovici Tabora.

Potem so se domači otresli pritiska, igra je postala izenačena. Več ali manj je potekala med obema šestnajstmetrskima prostoroma. Bližje zadetku je bil Tabor. Najprej v 38 minuti napadalec Aldair. Njegov strel z leve strani je gostujoči vratar Vekić uspel odbiti v kot. V zadnji minuti polčasa pa je branilec domačih Azinović z dvanajstih metrov sprožil čez gol.
Videli smo še nekaj poskusov z razdalje z obeh strani, vendar ni bilo natančnosti pri strelih.
Tudi v drugem polčasu, precej pestrejšem po priložnostih, so najprej zapretili domači. V 60 minuti je po podaji Mihaljevića vratar Vekić obranil strel Salkića iz bližine.
Pet minut kasneje so prvič resneje ogrozili domača vrata tudi gostje. Po podaji Ogrinca je Nukić z glavo streljal čez gol. Strel Tolića z razdalje je Vekić zadržal.
V 78 minuti smo prvič v akciji videli najnevarnejšega gostujočega napadalca Tučića, streljal je prerahlo za domačega vratarja Koprivca. Že v naslednji minuti dvoboj istih igralcev, Koprivec je bil spet uspešnejši. V 84 minuti velika priložnost za domače. Strel Rovasa iz bližine je Vekić z nogo refleksno obranil. V 89 minuti lep strel Nukića iz voleja s kakih 18 metrov. Na koncu še poskus Stančiča, Vekić je bil spet na mestu.
Remi 0:0 na koncu je realen. Domači so imeli sicer lepše priložnosti, bili bližje zmagi. Vendar je točka gostov zaslužena.
Tabor počasi prihaja k sebi. Spet postaja ekipa, ki je navduševala jeseni. Danes jim je manjkal samo kakšen razpoložen strelec, priložnosti za gol so imeli dovolj.
Bravo je po domačem porazu z Muro uspel osvojiti točko v gosteh, kar je seveda pomembno za moralo ekipe. Morda se je več pričakovalo od tandema Nukić-Tučić, katera so domači branilci uspeli nevtralizirati. “Prebudila” sta se šele v končnici tekme, nekoliko prepozno. V vratih je blestel izjemni vratar Vekić.
Zadnja tekma kroga je bila odigrana v Stožicah med Olimpijo in Celjem. Prvi polčas je bil dokaj povprečen. Do 36 minute nobena ekipa ni streljala v okvir vrat. Bilo je sicer nekaj neuspešnih poskusov na obeh straneh. Takrat pa je vse opravil Elšnik, po preigravanju je lepo podal Peroviću, ta pa je streljal pod prečko nad gostujočim vratarjem Jurharjem in zadel za vodstvo Olimpije. Potem so se prebudili tudi Celjani. Strel Benedičiča je Frelih obranil, Sokler je bil minuto kasneje nenatančen.
Drugi polčas so Celjani poskušali izenačiti, odločneje so krenili proti golu domačih. Olimpija pa dati drugi gol, ki bi odločil tekmo. Bilo je veliko želje, ampak veliko preveč napak tako pri oddaji kot sprejemu žoge pri obeh ekipah. In to v situacijah, ko je “dišalo” po zadetku.
V 71 minuti končno lepa akcija gostov, Kuzmanovića in Božiča. Slednji je streljal v dolgi kot, zadel je vratnico. V 77 minuti je bil na nasprotni strani  Ivanović sam pred Jurharjem, a je streljal točno v njega.
Zmaga Olimpije 1:0 je težko priborjena, a zaslužena. Olimpija tokrat ni igrala dobro. Tekmo sta odločili individualna poteza Elšnika in natančen strel Perovića. Predvsem v fazi napada so pokazali premalo. Le gol v prvem in priložnost Ivanovića v drugem polčasu sta njihovi edini omembe vredni akciji na celi tekmi.
Celje je odigralo v okviru svojih zmožnosti. Bilo je enakovredni Olimpiji, v obrambi so njegovi igralci naredili malo napak. Vendar so bili premalo konkretni v napadu, pri strelu Božiča niso imeli sreče. Vsekakor so odigrali veliko bolje kot pred tednom dni proti Taboru. Tudi pristop je bil boljši, na tem morajo v bodoče graditi.
Lestvica: Olimpija 47, Maribor 45, Mura 43, Domžale 39, Koper 36, Bravo 34, CB24 Tabor 30, Celje 26, Aluminij 21, Gorica 16 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine