10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Slovenska deskarka razkrila, da je izgubila življenjsko energijo: V takšnem stanju sem že pet mesecev

Ena najboljših slovenskih deskark na snegu Gloria Kotnik je v težki življenjski situaciji, saj se že več mesecev se sooča z zdravstvenimi težavami.

Na Instagramu je objavila svojo sliko in zapisala: »To sem jaz. In to sem tudi jaz. Ni se bilo lahko takole pokazati in spregovoriti, ampak vem, da me mnogi sprašujete, kaj se dogaja. Oddaljila sem se od telefona in si vzela čas zase. Najpomembneje je, da se vsak dan počutim bolje. Moje življenje je bilo v zadnjih letih zelo intenzivno. Vedno sem bila polna energije, tekla, trenirala na vso moč, potovala …

Besede ne sploh ni bilo v mojem slovarju. Nato sem doživela zlom, ki pa me ni izučil. Stanje se je izboljšalo, ampak verjetno nikoli nisem popolnoma okrevala in na vse skupaj pozabila. Spet sem začela delati vse po starem, sploh se nisem zavedala, kakšen tempo živim. To zimo pa se je vse vrnilo. Poznala sem občutek, čutila sem, da nekaj prihaja, se zaustavila, si privoščila več časa za počitek in zase, ampak je bilo prepozno. V takšnem stanju sem že pet mesecev. Ne gre samo za zunanji videz, ampak kar je pomembneje – gre za to, kako se počutim. Utrujena po vsakem najmanjšem naprezanju ali že samo po hrani. Nisem mogla normalno spati brez protibolečinskih tablet oziroma preživeti dneva brez bolečin in slabega počutja. Predstavljajte si profesionalnega športnika, ki ne more prehoditi stopnic do stanovanja …

V zadnjem mesecu sem se resnično trudila narediti vse, da bi se pozdravila. Hodila od zdravnika do zdravnika, dokler nisem spoznala, da ne bo bolje, če nečesa ne bom popolnoma spremenila. Nikoli si nisem vzela časa zase (s tem mislim na preživljanje časa z družino) in se posvetila stvarem, ki me resnično veselijo,« je zapisala v ganljivi objavi.

Ob tem je dodala, da je prvič v življenju pustila stvarem prosto pot, prenehala sem razmišljati, kaj bo počela jutri, ampak začela razmišljati, kaj bo počela danes.

Zadnje novice

Sorodne vsebine