7.9 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Slovenke z obročem brez napak, Vedenejeva prva rezerva

Slovenske reprezentantke v ritmični gimnastiki Aleksandra Podgoršek, Jekaterina Vedenejeva in Anja Tomazin so današnje kvalifikacijske nastope z obročem na svetovnem prvenstvu v Sofiji opravile z odliko. Nekaj smole je imela Rusinja Vedenejeva, ki nastopa s slovenskim potnim listom, saj je v vaji z obročem prva rezerva za finale.

Vedenejeva je sestavo z obročem prikazala brez napak, naredila je prav vse, kar ima v vaji, in temu primerna je bila tudi visoka ocena – 18,750 točke. Kvalifikacije s tem rekvizitom je končala na desetem mestu, saj prve favoritinje Rusinje niso razočarale. Najvišje tri ocene so prejele Arina Averina (20,200), Dina Averina (20,150) ter Aleksandra Soldatova (20,125), a v finalu najboljše osmerice lahko nastopita le po dve tekmovalki na državo, tako da je naturalizirana Slovenka Vedenejeva z oceno 18,750 točke prva rezerva za finale.

A Vedenejeva ima še dve priložnosti, kvalifikacijsko tekmovanje se bo za Slovenke, ki so po polovici tekmovanja ekipno na 20. mestu, nadaljevalo v četrtek in petek s trakom in kiji.

Vodja ekipe in trenerka reprezentance Lena Salujova je poleg izkušene, 24-letne Vedenejeve zelo pohvalila tudi obe 17-letnici, Podgorškovo (15,100 točke) in Tomazinovo (11,700).

“Danes smo res nastope oddelali z odliko. Aleksandra je v vaji naredila vse, kar ima, ničesar ni izpustila, sestava je bila čista in pričakovali smo oceno blizu 17 točk. A sodnice so ji naknadno spremenile oceno za izvedbo, ki je nerazumno nizka. Žal se nanjo sploh ne moreš pritožiti, ocena za težavnost je korektna,” je pojasnila Salaujova.

Razočaranja nad prejeto oceno ni skrivala niti državna prvakinja, ki pa je vseeno zadovoljna, da ji je sestava uspela tako dobro. Tekmovanje je šele na polovici, zato je napovedala nadaljnji boj.

“Vajo sem res naredila ‘v nulo’. Sem mislila, da sem se v letošnji sezoni že dovolj dokazala, da bi me sodili pravično, ampak očitno ne. A pred mano sta še dva nastopa. Pokazala bom karakter in se borila naprej,” je iz Sofije sporočila Podgorškova.

Že danes zvečer bodo na 36. SP v dvorani Armejec razdelili prva dva kompleta kolajn za najboljše z obročem in žogo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine