9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Slovenija v četrtem kakovostnem razredu na žrebu za SP 2022

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila kakovostne razrede za žreb evropskih kvalifikacijskih skupin za svetovno prvenstvo 2022. Slovenija je uvrščena v četrti boben. Žreb bo 7. decembra ob 18. uri v Zürichu.

Ob Sloveniji so v istem bobnu še Bosna in Hercegovina, Črna gora, Severna Makedonija, Albanija, Bolgarija, Izrael, Belorusija, Gruzija in Luksemburg.

Prvi nosilec kvalifikacij je glede na uvrstitev na svetovni lestvici Fife Belgija. Poleg nje so v prvem bobnu še Francija, Anglija, Portugalska, Španija, Italija, Hrvaška, Danska, Nemčija in Nizozemska.

Za trinajstih evropskih mest na 32-članskem svetovnem prvenstvu, ki bo potekal od 21. novembra do 18. decembra 2022 v Katarju, se bo potegovalo 55 evropskih reprezentanc.

Kvalifikacije bodo potekale med marcem in novembrom 2021. Zmagovalci skupin se bodo neposredno uvrstili na SP, drugouvrščene ekipe pa čakajo dodatne kvalifikacije. Tem se bosta pridružili še dve najboljši ekipi iz lige narodov, ki se ne bosta že neposredno uvrstili na SP ali v kvalifikacije. Teh dvanajst moštev čakajo izločilni boji na eno tekmo za preostala tri mesta na SP.

Drugi kakovostni boben sestavljajo Švica, Wales, Poljska, Švedska, Avstrija, Ukrajina, Srbija, Turčija, Slovaška in Romunija.

V tretjem so Rusija, Madžarska, Irska, Češka, Norveška, Severna Irska, Islandija, Škotska, Grčija in Finska.

V petem Armenija, Ciper, Farski otoki, Azerbajdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litva, Latvija in Andora, v šestem pa Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar in San Marino.

Zadnje novice

Sorodne vsebine