1.9 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Slovenija s Finsko za četrtfinale

Piše: Samo Vidovič

Slovenska futsal reprezentanca se bo danes v tretjem krogu skupine B v Amsterdamu pomerila s Finsko. Gre za odločilno tekmo za napredovanje v četrtfinale. Naša reprezentanca sama odloča o svoji usodi. Zmaga pomeni napredovanje, tudi z neodločenim rezultatom pa bi se naši lahko uvrstili naprej. V tem primeru bi moral v drugi tekmi te skupine Kazahstan premagati Italijo.

V prvih dveh tekmah je naša reprezentanca pokazala odlično igro, obakrat je remizirala z renomiranima nasprotnikoma, Kazahstanom in Italijo. Na obeh tekmah so bili naši bližje zmagi kot nasprotni moštvi. Proti Kazahstanu so zapravili vodstvo dveh zadetkov prednosti nekaj minut pred koncem. Italijo pa je dve sekundi pred koncem tekme rešila zgolj sreča, saj je Berzelak zadel vratnico.

Današnja tekma je velika priložnost te generacije. Finska je, vsaj na papirju, najslabše moštvo v skupini, Slovenija je gotovo favorit. Na tem prvenstvu je do sedaj pokazala več kot Finska. Kljub temu se Fincev ne sme podcenjevati. Konec koncev so v prvem krogu remizirali z Italijani, v drugem pa so s Kazahstanom pokleknili šele v zadnji četrtini tekme.

Tekma se bo pričela ob 17.30h, prenos bo na RTV SLO2.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine