7.9 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Slovenija po porazu s Finsko brez četrtfinala

Piše: Samo Vidovič

V odločilni tekmi za uvrstitev v četrtfinale evropskega prvenstva v futsalu na Nizozemskem je Slovenija izgubila proti Finski z 2:1. Tako se je v četrtfinale iz naše skupine B poleg Kazahstana, ki je v drugi tekmi 3.kroga premagal Italijo s 4:1, presenetljivo uvrstila Finska.

Če smo v prvih dveh tekmah našo reprezentanco lahko pohvalili za pogumno in agresivno igro, pa se zdi, da so naši v to tekmo vstopili preveč previdno. Kot da bi čakali na napako nasprotnika, ki pa je ni bilo.

V prvem polčasu se tako na igrišču ni veliko dogajalo, tudi pri tistih nekaj priložnostih, ki sta si jih ekipi priigrali, strelci niso bili natančni. Polčas se je tako končal brez zadetkov.

Jasno je bilo, da bodo v drugem polčasu Finci poskušali storiti vse, da pridejo do zadetka oziroma zmage, ki bi jim dala možnost uvrstitve v četrtfinale. V tem delu igre so zaigrali agresivneje in že v drugi minuti nadaljevanja bi lahko povedli. Najprej je vratar Berzelak obranil strel z razdalje Alamikkoterva, v nadaljevanju akcije pa je Slovenijo rešil Hozjan.

V 25.minuti so do lepe priložnosti prišli tudi naši. Osredkar je na žalost streljal preveč po sredini.

V 33.minuti so Finci prišli do vodstva. Jyrkiäinen je po strelu od daleč spretno, s telesom poslal žogo za Berzelakov hrbet.

Naš selektor Tomi Horvat je takoj reagiral. Slovenija je poskusila z igro brez vratarja, vendar so naši igrali prepočasi, pretok žoge ni bil dovolj hiter.

V 35.minuti je vodstvo Finske povišal njihov vratar Savolainen, ki je bil natančen iz svojega kazenskega prostora.

Hozjan je z močnim strelom s kakšnih devetih metrov v 38.minuti znižal na 1:2. Kljub velikemu pritisku in igri brez vratarja pa našim do konca tekme ni uspelo izenačiti.

Na koncu se je izkazalo, da bi  za uvrstitev v četrtfinale zadostovala tudi točka, saj je Kazahstan ugnal Italijo. Vendar naši do nje niso prišli.

Velika priložnost je tako zapravljena. Po prvih dveh tekmah se je zdelo, da so se Slovenci sposobni uvrstiti naprej. Žal pa v odločilni tekmi proti morda najslabšemu nasprotniku v skupini niso bili na nivoju s prvih dveh tekem. Pomembnost tekme je gotovo opravila svoje, nekateri so na žalost odigrali pod svojimi sposobnostmi.

Kljub vsemu si naša futsal reprezentanca pod vodstvom Tomija Horvata zasluži pohvale za prikazano na tem prvenstvu. Z malo sreče in več koncentracije bi si četrtfinale lahko priigrala že na prvih dveh tekmah, na katerih je resnično navdušila. Žal pa se v odločilni tekmi ni izšlo, Finci so bili pretrd oreh.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine