4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Slovenija blizu zmage proti Kazahstanu

Piše: Samo Vidovič

Slovenska reprezentanca v futsalu je odigrala premierno tekmo na evropskem prvenstvu, ki poteka na Nizozemskem. V prvem krogu skupine B se je pomerila z reprezentanco Kazahstana.

Naši reprezentantje so v tekmo krenili nekoliko rezervirano, potem pa so se počasi znebili začetne treme in začeli pretiti renomiranemu nasprotniku, ki ima v svojih vrstah nekaj igralcev brazilskega porekla in je na jakostni lestvici uvrščen višje.

Prvi polčas se je končal z 1:1. Za naše je v 11.minuti zadel Totošković, izkoristil je napako vratarja Higuite. V 16.minuti je izenačil Douglas Junior.

Tudi v drugem polčas so naši prvi povedli. Z izjemnim volej udarcem je v 23.minuti zadel Fideršek. Izenačil je dve minuti kasneje Orazov.

Čeh je v 31.minuti po protinapadu in lepem preigravanju Slovenijo tretjič povedel v vodstvo.

Naši so se pomaknili nazaj in čakali na napako nasprotnika. Dočakali so jo v 33.minuti, tokrat je Turk “ponovil vajo” Čeha in naši so prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti.

Tokajev je v 36.minuti z bližine zadel po kotu, tekma je bila spet odprta, rezultatsko negotova.

Po nesporazumu vratarja Berzelaka in kapetana Osredkarja je Douglas Junior v predzadnji, 39.minuti izenačil in postavil končnih 4:4.

Za prikazano si naši igralci na čelu s selektorjem Tomijem Horvatom zaslužijo čestitke. Odigrali so zelo dobro, predvsem v napadu. Točka je uspeh, ne moremo pa se znebiti vtisa, da bi z malo boljšo koncentracijo v obrambi v zadnjih treh minutah lahko premagali kakovostnega nasprotnika.

V drugi tekmi naše skupine B sta se kasneje zvečer pomerila še Italija in Finska.

V skupini A so že odigrali obe tekmi prvega kroga. Portugalska je premagala Srbijo s 4:2, Nizozemska pa Ukrajino s 3:2. Prvi krog v skupinah C in D bo odigran jutri in pojutrišnjem.

Slovenija bo v naslednjem krogu igrala z Italijo. Tekma bo v ponedeljek ob 17.30h v Groningenu. V četrtfinale se bosta iz vsake skupine uvrstili dve najboljši reprezentanci.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine