17.9 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Slovenci na Bledu do druge zmage

Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 2. kroga turnirja evropskega izziva na Bledu premagala Italijo z 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Ledena dvorana Bled, gledalcev 500, sodniki: Juhasz (Madžarska), Pahor (Slovenija, glavna), Miklič, Javornik (oba Slovenija).

Strelci: 1:0 Jeglič (Tičar, Sabolič, 12.), 2:0 Rodman (Verlič, Urbas, 45.), 2:1 Pietroniro (Miceli, Frigo, 58.).
Kazenske minute: Slovenija 12 + 10, Italija 14.

Slovenija si je z zmago proti Italiji, tekma je po pričakovanjih glede na moč zasedb, ki jih imajo ekipe na blejskem turnirju, odločala o prvem mestu, na koncu to tudi zagotovila; današnje zmage so se veselili Slovenci in si tako že dan pred koncem zagotovili zmago na domačem tekmovanju, nekoliko pa so se s tem tudi oddolžili Italijanom za poraz na lanskem SP divizije I v Budimpešti.

A takrat je italijanska zmaga z golom nekaj sekund pred koncem pomenila, da se je Italija uvrstila med elito, Slovenija pa ostala med drugoligaši. Danes tako velikega pomena dvoboj ni imel, vseeno pa je bil selektor Ivo Jan lahko zadovoljen, da je videl dobro igro svojih izbrancev, čeprav so se tekmeci na koncu približali.

Slovenci bi lahko že pred tem poskrbeli za trdnejše vodstvo. Predvsem v prvi tretjini in začetku druge so imeli več priložnosti in več strelov, vratar Matija Pintarič, ki je tokrat dobil priložnost med vratnicama, pa je bil dobro razpoložen in je zanesljivo ustavljal italijanske napade.

Edini gol v prvem delu pa je bil prava mojstrovina Žige Jegliča, ki je skorajda z mrtvega kota z desne strani presenetil vratarja Jacoba Smitha in plošček pod prečko spravil za njegov hrbet.

V nadaljevanju je bila igra precej razbita, Italijani pa so v uvodnih minutah precej časa presedeli na kazenski klopi. Toda zaporednih številčnih prednosti Slovenija ni znala izkoristiti, se je pa nato sama ob števčni prednosti Italije brez težav ubranila.

Odločilen trenutek tekme je bila 45. minuta, ko je po natančni podaji Mihe Verliča v polno iz bližine zadel David Rodman. Vodstva z 2:0 Slovenija ni zapravila, si je pa ob koncu nekoliko otežila delo pri branjenju zmage. V zadnjih petih minutah so imeli namreč Slovenci dve izključitvi, prednost 5-3 pa je Italija, ko sta bili do izteka prve kazni le še dve sekundi, izkoristila in znižala. A to je bilo tudi vse in Slovenci so na koncu vendarle povsem zasluženo slavili še na drugi blejski tekmi.

V prvi tekmi drugega dne je Madžarska premagala Belorusijo s 5:3 (3:1, 2:1, 0:1).

Turnir se bo končal v soboto, ko bo Slovenija ob 19.30 igrala še proti Belorusiji. V prvi tekmi je v četrtek slovenska ekipa premagala Madžarsko s 4:1.

Zadnje novice

Sorodne vsebine