4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Skorajšnji prvak tokrat povsem brezkrvni

Piše: Samo Vidovič

Zadnji dve tekmi 30.kroga sta bili odigrani v nedeljo popoldan. CB24 Tabor je gostoval v  Kidričevem proti Aluminiju in v zelo pomembni tekmi za obe ekipi zmagal z 2:0.

Tekma je bila odločena že po slabe pol ure.

V 11 minuti je z leve strani Salkić podal na drugo stran, kjer je Kouao s kakšnih trinajstih metrov zadel za vodstvo gostov. Domača obramba je tako pri podaji kot strelu na gol reagirala katastrofalno, dva njihova igralca sta zgrešila žogo pri izbijanju, vratar Janžekovič je žogo, poslano v njegov kot, samo presenečeno pogledal.

V 29 minuti je domači branilec Azinović pred vrati podrl Stančiča, ki se je pripravljal na strel po predložku z desne strani. Sodnik Borošak je pokazal na enajstmetrovko in obenem izključil Azinovića. Krivičić je zanesljivo zadel za končnih 2:0.

Domači bi lahko znižali v 31 minuti preko Petka in v 52 minuti, ko je imel priložnost Đerlek. Vendar se je obakrat izkazal gostujoči vratar Koprivec.

Najlepšo priložnost za povišanje rezultata pa je imel v 38 minuti Aldair, ki je sam stekel proti Janžekoviču, a je slednji njegov strel odbil v kot.

S tem porazom so domači prekinili dobro serijo, ko so prišli pred Celjane. Obenem so zamudili lepo priložnost, da se od njih še bolj odmaknejo. Pokopal jih je slab začetek tekme, po izključitvi Azinovića pa pravih možnosti za vrnitev v tekmo niso več imeli.

Gostje so s to zmago potrdili obstanek in sedaj lahko igrajo mirno do konca prvenstva. Tekmo so odločili v prvem polčasu, drugega so odigrali rutinirano, brez nepotrebnega “divjanja” po igrišču. Jesenski del so na gostovanjih osvojili le eno točko, spomladi so jih že deset.

V zadnji tekmi tega kroga je Mura na Fazaneriji presenetljivo visoko ugnala Olimpijo.

Muraši so odigrali najboljšo spomladansko tekmo. Po dveh klavrnih predstavah po enomesečni pavzi prvenstva so tokrat odigrali odlično. Že v peti minuti tekme bi po kotu domači  lahko povedli, nevarno situacijo je rešil vratar gostov Frelih.

Za goste je bil malo kasneje blizu zadetka Bosić, a se je tokrat izkazal domači vratar Obradović.

Mura je drugi polčas odigrala furiozno. V 48 minuti je domače z evrogolom povedel v vodstvo Bobičanec. S kakšnih dvajsetih metrov je “počistil pajčevino” z levega zgornjega kota Frelihovih vrat.

Sledilo je nekaj priložnosti na obeh straneh. Ivanović je zgrešil pri Olimpiji, Maroša na nasprotni strani.

V 70 minuti je strel Maroše Frelih le kratko odbil do Rousa, ki je povišal vodstvo Mure.

Končni rezultat 3:0 za Muro pa je v 76 minuti postavil Gorenc. Njegov strel z glavo se je od prečke odbil v gol.

Mura je po dolgem času res odigrala dobro, povsem zasenčila gostujoče moštvo. Igralci Mure so dobro delovali v vseh segmentih igre, odprlo se jim je tudi v napadu.

Kaj se je danes zgodilo z igralci Olimpije, ki so le nekaj dni pred tem deklasirali Koper, pa je težko reči. Danes jim ni uspevalo praktično nič. Izgubili so preveč lahko, brez “izstreljenega metka”. Še vedno pa so glavni favoriti za naslov prvaka. Edini, ki sami odločujejo o svoji usodi. Ali je bil to samo slab dan, pa se bo videlo že v naslednjih tekmah.

Lestvica: Olimpija 57, Maribor 53, Mura 49, Domžale 47, Koper 41, CB24 Tabor 39, Bravo 36, Aluminij 31, Celje 28, Gorica 23 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine