3.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Šimundža ni več trener Mure

Piše: Samo Vidovič

V zadnjih dneh se je med navijači Mure, pa tudi v javnosti, šušljalo, da trener Ante Šimundža odhaja iz Fazanerije. Te govorice so sedaj postale tudi uradne. NŠ Mura je sinoči na svoji facebookovi strani objavila, da Ante Šimundža ni več trener Mure. Nasledil ga bo malo znani Damir Čontala, ki je bil do sedaj član strokovnega štaba.

Šimundža je bil trener Mure skoraj štiri leta in pol. V tem času je z moštvom osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka. Letos se je Muri uspelo uvrstiti v skupinski del Konferenčne lige, kjer se je dobro upirala močnejšim in bogatejšim Tottenhamu, Rennesu in Vitesseju. Zmaga proti Tottenhamu pa je sploh eno večjih presenečenj v letošnjem tekmovanju Konferenčne lige.

V kratkem sporočilu je kot vzrok razhoda navedena želja po novem izzivu sedaj že bivšega trenerja. To je nekako tudi edini logičen in sprejemljiv vzrok razhoda, saj ni razloga, da bi vodstvo kluba tako uspešnega trenerja zamenjalo.

Ante Šimundža je očitno ocenil, da je moštvo pripeljal do točke, kjer napredek ni več možen. Osvojil je vse, kar se je v Sloveniji dalo, takšne uspehe bo težko ponoviti. Verjetno je prišlo tudi do pomanjkanja motivacije pri nekaterih, predvsem starejših igralcih.

Mura je na lestvici s tekmo manj deset točk za vodilnim Mariborom, kar pomeni, da bo težko obranila naslov. Tudi iz pokalnega tekmovanja je že izpadla.

Kakšen bo novi izziv Anteja Šimundže, bomo verjetno spoznali v naslednjih dneh. Neuradno naj bi odšel v bolgarski Ludogorec, s katerim se je Mura srečala v letošnjih kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Vsekakor si Šimundža za opravljeno delo pri Muri zasluži vse čestitke. Dokazal je, da je trenutno eden najboljših slovenskih trenerjev. Vsekakor je tudi eden možnih kandidatov za selektorja reprezentance v prihodnosti.

Da se je vodstvo Mure odločilo, da ga nadomesti malo znani Damir Čontala, je gotovo presenečenje. Gre za trenerja, ki je malo znan, do sedaj tudi še nima izkušenj samostojnega vodenja kakšnega prvoligaškega moštva. 37-letnik je sicer večino svoje igralske kariere prebil v tretji ligi. Kot trener je najprej deloval v kadetski ekipi Mure, pri prvi ekipi pa je bil v strokovnem štabu zadolžen za analiziranje nasprotnih ekip. Kako se bo znašel v vlogi prvega trenerja, pa bo pokazal čas.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine