3.9 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Seznam letos upokojenih alpskih smučarjev se vse bolj daljša – od tekmovalnih smuči se je poslovila tudi francoska veleslalomistka Taina Barioz

Po koncu sezone svetovnega pokala 2018/19 v alpskem smučanju, ki ga je zaznamovalo februarsko svetovno prvenstvo v Areju, se je od tekmovalnega smučanja poslovila francoska specialistka za veleslalom Taina Barioz.

 

Bariozova, kot je postala že navada v zadnjem času, je odločitev o koncu tekmovalne poti sporočila z objavo na družbenih medijih. Po 14 letih, ki jih je preživela v tekmovanjih na najvišjih ravni, se je odločila, da bo odprla novo življenjsko poglavje.

Lani decembra si je na treningu poškodovala levo koleno, po poškodbi pa se tridesetletnica ni več vrnila na želeno raven: “Odločitve nisem sprejela zlahka, z njo sem kar precej odlašala. Vendar pa je bila zadnja poškodba hujša kot prejšnje in zato sem se odločila prisluhniti svojemu telesu. Ter srcu. Čeprav bom zelo pogrešala smučanje in tekme, me čakajo drugi izzivi in obzorja, katera komaj čakam, da jih odkrijem.”

Smučarka, ki je bila ves čas zelo blizu veleslalomskemu vrhu, pa slasti zmage v svetovnem pokalu ni nikoli okusila, tudi zaradi poškodb, ki so je ustavile na tej poti. V svetovnem pokalu je najvišje posegla dvakrat, z drugim mestom marca 2016 na veleslalomu v St. Moritzu in s tretjim mestom na veleslalomu decembra 2009 v Lienzu.

Na največjih tekmovanjih je na svetovnem prvenstvu leta 2011 v Garmisch-Partenkirchnu osvojila ekipno zlato na paralelni moštveni preizkušnji.

Sezono 2018/19 so zaznamovale številke zvezdniške upokojitve. Iz tekmovalnega smučanja so se med drugimi poslovili Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal, Frida Hansdotter, Patrick Küng, Sandro Viletta, Andre Myhrer, Thomas Fanara, Chiara Costazza, Mathias Hargin, Felix Neureuther in Philipp Schörghofer.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine