14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Sežanci v boju za ohranitev statusa prvoligaša

Piše: Samo Vidovič

Tudi sežanski CB24 Tabor je eno večjih razočaranj jesenskega dela. Poleti so izgubili dva pomembna člena svoje ekipe, Aldair je odšel v Olimpijo, Makoumbou pa v Maribor. Prišlo je sedem novih igralcev, ki pa njunega odhoda ni uspelo nadomestiti.

Začetek prvenstva je bil sicer odličen. V prvem krogu so v Fazaneriji visoko premagali Muro. Sledila je slaba serija šestih tekem, kjer so osvojili le štiri točke. Vodstvo kluba se je odločilo za menjavo na trenerski klopi. Namesto Igorja Božića je prišel renomirani Dušan Kosić. Po njegovem prihodu je Tabor najprej dvakrat zmagal, nato trikrat igral neodločeno, potem pa kar sedemkrat zapored izgubil. Pred zadnjim jesenskim krogom so se Sežanci tako znašli celo na zadnjem mestu. Z zmago v zadnjem krogu jesenskega dela proti Celju so točkovno uspeli ujeti Aluminij in Kalcer. Devetnajst osvojenih točk je skromna bera, še posebej zato, ker so imeli že po dvanajstih krogih šestnajst točk. Takrat ni nič kazalo na katastrofalno nadaljevanje.

Kaj je botrovalo tej slabi seriji v drugem delu jeseni, je težko reči. Naenkrat so se znašli v težki krizi, tako igralski kot psihološki. Kot bi se vse zarotilo proti njim. Napadalni duo Stančič-Ndzengue, ki je blestel na nekaterih tekmah, naenkrat ni mogel več zadeti. Tudi s prekinitev jim ni šlo, tako da kar šest tekem zapored niso dali gola. Večino tekem so v tem obdobju izgubili z 0:1, kar pomeni, da igralsko sicer niso bili v tako podrejenem položaju, kot kažejo rezultati.

Boljši del ekipe v jesenskem delu je bila obramba. Najbolj so se izkazali vratar Koprivec, branilec Nemanič, vezist Krivičić, mnogi so ostali dolžniki. Predvsem Stančič in Ndzengue imata potencial, ki ga bosta morala v spomladanskem delu bolj izraziti. Spomladi v prvi vrsti potrebujejo okrepitve. Predvsem takšne, ki jim bodo pomagale prinašati točke. V preteklih letih so imeli nos za to, v Slovenijo so pripeljali nekaj zelo kakovostnih igralcev afriškega porekla, ki so postali zanimivi tudi za ostale klube. Trenerja Kosića čaka težko delo, vendar ob normalnem razvoju dogodkov obstanek v ligi ne bi smel priti pod vprašaj.  Vseeno morajo biti pazljivi, takšne negativne serije, kot so jo imeli jeseni, si ne smejo več dovoliti.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine