11.5 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Se Gorici obeta padec v drugo ligo?

Piše: Samo Vidovič

34.krog sta v Ljubljani otvorila Bravo in CB24 Tabor. Tekma se je končala z 1:1.

Bolje so začeli domači, ki so si v prvih petnajstih minutah priigrali tri lepe priložnosti. Proslavil bi se lahko Nukić, a je naprej zadel prečko,  malo kasneje pa je streljal čez gol.

Kar ni uspelo domačim, je v 22 minuti gostom. Izpeljali so lep protinapad, iz treh potez so prek Stareta prišli do vodstva.

Domači so izenačili v 45 minuti. Po prostem strelu in odbiti žogi je bil najbolj spreten Tučić, ki je iz bližine zadel.

Takoj na začetku drugega polčasa je bil izključen domači branilec Križan. Tabor je prevzel pobudo na igrišču, domači so morali zaigrati previdneje. Kljub nekaterim poskusom na obeh straneh je rezultat ostal nespremenjen.

S točko sta lahko zadovoljni obe ekipi, saj sta se s tem rezultatom najverjetneje dokončno izognili dodatnim kvalifikacijam.

Maribor je doma rutinirano premagal Gorico s 3:0.

V prvem polčasu je dal dva gola Mlakar. Prvega v 11 minuti,  po lepi kombinaciji Požeg Vancaša in Repasa je zadel s treh metrov. Drugega pa v 45 minuti iz enajstmetrovke.

Edini gol v drugem polčasu je dal Repas v 63 minuti, potem ko se je “sprehodil” skozi sredino goriške obrambe.

Zmaga Maribora od prvega gola naprej ni bila ogrožena. Gorica danes ni bila dorasel nasprotnik.

S to zmago Maribor ostaja kandidat za naslov. Mora pa čakati na spodrsljaj Olimpije. Igra je bila danes solidna, poleg treh golov so si Mariborčani priigrali še nekaj lepih priložnosti.

Gorica pa se tudi teoretično seli v drugo ligo.

V večerni tekmi sta se Aluminij in Mura razšla z 0:0. V sila povprečni tekmi so s točko lahko bolj zadovoljni domači. So na osmem mestu, ki zagotavlja obstanek v ligi.

Mura pa je v zadnjih dveh tekmah z dvema osvojenima točkama razočarala. Ko je že kazalo, da se lahko vključijo v boj za prvaka, so Muraši odpovedali. Z dvema zmagama iz teh dveh tekem bi bili celo pred Mariborom.

V nedeljo igrata še Celje-Olimpija in Domžale-Koper. Se pravi zmagovalca in poraženca polfinalnih pokalnih tekem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine