17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Rusko sodišče zavrnilo pritožbi nogometašev, ki ostajata v priporu

Aleksander Kokorin in Pavel Mamajev, zdajšnji in nekdanji ruski nogometni reprezentant, sta v eni od moskovskih restavracij poskrbela za incident, zaradi katerega jima grozi zaporna kazen. Oba sta za rešetkami vse od minulega tedna, kjer bosta do nadaljnjega tudi ostala in pričakala sojenje za zapahi, saj je sodišče danes zavrnilo njuni pritožbi.

Nogometaša sta minuli teden v vinjenem stanju za mizo napadla Denisa Paka, zaposlenega na ministrstvu za industrijo in trgovino, ki je incident prijavil policiji.

Zdaj je znano, da bosta v priporu vsaj do 8. decembra, če bosta na sodišču spoznana za kriva, pa jima grozi do sedem let zaporne kazni.

Pretep, v katerem je Pak utrpel lažji pretres možganov in modrice, izgubil pa je tudi zob, so posnele kamere (posnetek je takoj preplavil družabna omrežja), tako da se nogometašema Zenita iz St. Peterburga oziroma Krasnodarja ne piše nič dobrega. Ruski minister za šport Pavel Kolobkov je že napovedal, da ne bosta nikoli več zaigrala za reprezentanco, šefi ruske prve lige pa pozivajo k dosmrtni prepovedi igranja nogometa.

Za oba to ni prvi tovrstni incident, za skupnega sta poskrbela po izpadu z evropskega prvenstva v Franciji, ko sta se napila v nočnem klubu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine