8.1 C
Ljubljana
torek, 19 marca, 2024

Rusi premagali Fince, Italija in Wales z zmagama na vrhu skupine A

Piše: Samo Vidovič

Začel se je drugi krog evropskega nogometnega prvenstva. V skupini B sta se v St. Peterburgu pomerila Rusija in Finska.

Finci so že v četrti minuti dali gol, a je bil na asistenco VARA razveljavljen. Tu so dejansko odločali centimetri.

Finci so v prvem polčasu poskušali s podobno taktiko kot proti Dancem. Strnjena obramba ter protinapadi, ko se jim je ponudila priložnost.

Rusi so napadali, saj so jim glede na poraz v prvem krogu štele le tri točke.

Najbližje vodstvu so bili v 13 minuti, ko je Dzyuba zadel vratnico. V drugi minuti sodnikovega podaljška pa je spretni Mirančuk zadel zgornji desni kot vratarja Hradeckega.

V drugem polčasu so se Finci odprli, vendar niso uspeli izenačiti. Na drugi strani so imeli lepše priložnosti Rusi, vendar je bil Hradecky zelo razpoložen,  tako da je ostalo pri zmagi Rusov z 1:0.

Rusi so zmagali zasluženo, spet pa so igrali dokaj povprečno. Proti Danski bodo v naslednjem krogu morali pokazati več.

Fincem se danes ni izšlo, Belgijo bodo v tretjem krogu težko presenetili.

Wales je v Bakuju premagal Turčijo z 2:0 in se praktično uvrstil v osmino finala, saj bodo štiri točke najverjetneje dovolj za to.

Prebudil se je Bale, tudi Ramsey je odigral bolje kot prvo tekmo. Ta naveza je v 42 minuti pripravila prvi gol na tekmi. Bale je z izvrstno globinsko našel Ramseya, ki je žogo sprejel na prsa in jo z desno nogo pospremil mimo vratarja Cakirja.

Turki so v drugem polčasu poskušali izenačiti. Yilmaz je v 55 minuti z voleja streljal čez gol. V 60 minuti pa je Bale priigral enajstmetrovko,  ki pa jo je slabo izvedel. Streljal je visoko čez gol.

V nadaljevanju smo gledali napeto tekmo, preveč je bilo nervoze, predvsem na turški strani. Demiral je imel v 87 minuti zadnjo priložnost za Turke. V peti minuti sodnikovega podaljška pa je Bale pripravil gol Robertsu za zmago z 2:0.

Wales je prijetno presenečenje, danes so igrali bolje kot proti Švici v prvem krogu in so zasluženo zmagali. Turki so drugič zapored razočarali. So še brez danega gola na prvenstvu, dobili so jih pet. Preveč se ukvarjajo z drugimi stvarmi na igrišču, v igri delajo preveč napak.

Zvečer sta v Rimu srečali Italija in Švica.

Švicarji so bili v uvodnih minutah več pri žogi, a niso bili nevarni za italijanska vrata. Italijani so se po desetih minutah začeli “prebujati” ter vedno bolj napadati vrata gostov. V 25 minuti je Berardi preigral Rodrigueza, našel Locatellija, ki mu s štirih metrov ni bilo težko zadeti.

Švicarji so poskušali odgovoriti, ampak videlo se je, da ne premorejo dovolj kvalitete v fazi napada. Italijani so se malo pomaknili nazaj in prišli do nekaj protinapadov, ki pa jih niso izkoristili.

V drugem polčasu so Švicarji poskusili z visokim presingom. Italijani pa so v 51 minuti povedli z 2:0. Locatelli je z osemnajstih metrov presenetil vratarja Sommerja, ki ni niti trenil.

V 64 minuti so tudi Švicarji prišli do prve prave priložnosti, strel Zuberja z bližine je Donnarumma obranil.

Nato je dvakrat iz ugodnih situacij zgrešil Immobile. Potem pa je v 89 minuti s strelom z dvajsetih metrov le dal gol za zmago Italije s 3:0.

Italijani igrajo lep nogomet z veliko dinamike v igri, nevarni so z vseh strani. Prav tako se z vsemi možmi hitro postavijo v defenzivni blok, nasprotnikom ne puščajo veliko prostora.

Švicarji danes niso imeli možnosti. Bili so preslabi za Italijane. Uvrstitev v osmino finale bodo morali iskati v zadnji tekmi proti Turčiji.

V skupini A ima po dveh krogih Italija šest točk, Wales štiri, Švica eno, Turčija je brez točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine