28.2 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Rokometni reprezentanti ogorčeno zanikajo igranje izsiljevalskega pokra z odstavljenim selektorjem Vujovićem

Igralci moške članske rokometne reprezentance so se v soglasju z vodstvom Rokometne zveze Slovenije odzvali na “čudne zgodbe v povezavi z nekdanjim selektorjem Veselinom Vujovićem”. Igranje izsiljevalskega pokra Vujovića z reprezentanti so zanikali in objave slovenskih medijev v zvezi s tem označili za žaljive, zlonamerne in neresnične.

 

“Živimo v času, ko si lahko vsak medij privošči pisanje neresnic, lažno obtožuje in to ne da bi pri tem navedel vir ali nosil kakršne koli posledice. Športniki smo tega sicer vajeni. Takšne zapise poskušamo spregledati ali uporabiti kot dodatno motivacijo za boljše predstave v prihodnosti. Menimo pa, da so v tem primeru posamezni mediji z nekaterimi natolcevanji prestopili mejo dobrega okusa,” so izjavo za javnost začeli igralci in RZS.

“Pred dnevi je slovenski medij, ki se pretežno ukvarja s politiko, športne novice pa navaja v rubriki sproščeno, širni regiji serviral zgodbico o igranju izsiljevalskega pokra v slovenski rokometni reprezentanci. Zapise omenjenega medija označujemo za, milo rečeno, smešne in jih kategorično zanikamo. Trditve, da smo si igralci z igranjem pokra kupovali mesto v ekipi, so žaljive, zlonamerne, predvsem pa neresnične,” so pojasnili.

“Tudi precej bolj kompetentni slovenski mediji so objavili še eno veliko neresnico, in sicer da smo selektorja (za)menjali igralci. Igralci se zavedamo, da naše predstave v zadnjem letu in pol niso bile na zadovoljivi ravni. Posledično so se člani predsedstva RZS odločili za spremembe. Nikakor menjave nismo izvršili ali izsilili igralci,” so nadaljevali v zapisu.

Rokometaši so zapisali še, da ne bodo medijsko obračunavali z nekdanjim selektorjem. Vujoviću so se zahvalili za doprinos k rezultatom slovenske reprezentance v zadnjih štirih letih in pol ter mu v nadaljevanju trenerske kariere zaželeli veliko sreče.

“Skupaj smo se veselili uvrstitve na olimpijske igre v Rio 2016 in nepozabne zgodbe v Parizu. To sezono imamo še vedno priložnost, da spišemo novo poglavje slovenske rokometne pravljice na Švedskem in kasneje v Tokiu. Zato potrebujemo vse vas! Tako rokometne navdušence kot tudi medije, ki o nas poročate. Najmočnejši smo, ko združena Slovenija stoji za nami. Na to ključno pogosto vplivate prav slovenski mediji. Zato vas prosimo, da pustite izmišljene afere ob strani in tako kot mi vse moči usmerite v izzive, ki so pred nami,” so izjavo za javnost sklenili rokometaši.

Zadnje novice

Sorodne vsebine