11.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Rokometna legenda: Če rečeš, da smo vsi barviti ali begunci dobrodošli, je vse v redu, če si do tega kritičen, greš v zapor. To ni svoboda!

Stefan Kretzschmar je eden najuspešnejših nemških rokometašev vseh časov. V intervjuju za T Online je bil zelo kritičen do Nemčije, češ da to ni več svobodna družba.

Zelo dobro je, da je vse več vrhunskih športnikov politično nekorektnih in si upajo povedati tudi kaj takega, kar ni v skladu z medijsko prevladujočo politično in aktivistično doktrino. Potem ko je legendarni makedonski rokometaš Stojanče Stoilov ostro napadel spremembo imena svoje države v Severna Makedonija, češ da ga je kot Makedonca sram in da bo zanj vedno le Makedonija (TUKAJ), je šel Stefan Kretzschmar, legenda nemškega rokometa (218 nastopov in 821 zadetkov za nemško reprezentanco), še dlje.

Kretzschmar je v intervjuju ta nemški portal T Online (TUKAJ) ostro napadel politiko »odprtih vrat« Angele Merkel in tudi nemško pravosodje, češ da ne moreš več svobodno povedati, kar si misliš. Dejal je, da si športniki upajo kaj političnega ali družbenega izreči samo, če je to v skladu s prevladujočo doktrino.

»Če rečete, mi smo barviti ali dobrodošli begunci, potem nisi rekel ničesar narobe. Če pa imate o tem kritično mnenje, če ste kritični do take družbe in vlade, potem vam ne dovolijo ničesar več povedati. Takoj ti očitajo,« je dejal in pokazal, da bolj razume svobodo govora kot katerikoli levičarski aktivist ali politik: »Svoboda izražanja pomeni, da lahko govoriš kritično, ne da bi se bal, da boš pristal v zaporu. Ampak mi nimamo svobode govora v tem pomenu besede. (…) Zato danes nihče ni kritičen.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine