15.8 C
Ljubljana
torek, 7 maja, 2024

Rokometašice iz francoskega Bresta prve finalistke lige prvakinj v Budimpešti

Piše: C. R.

Rokometašice iz francoskega Bresta, kjer igra slovenska reprezentantka Ana Gros, so prve finalistke zaključnega turnirja evropske lige prvakinj v Budimpešti. Na današnji prvi polfinalni tekmi so po izvajanju sedemmetrovk premagale tekmice iz madžarskega Györa s 27:25 (23:23, 20:20, 11:8).

Brest se bo v nedeljskem finalu pomeril z zmagovalko dansko-ruskega dvoboja med ekipama Vipers Kristiansand in CSKA Moskva, ki se bo drevi pričel ob 18. uri.

Francoska ekipa je na krilih Grosove v prvem polčasu povsem zasenčila favorizirano madžarsko zasedbo, ki je v zadnjih osmih letih kar petkrat slavila v ligi prvakinj. Brest si je v prvi polovici tekme nekajkrat priigral štiri gole prednosti, to zalogo v zadetkih je imel tudi v začetku drugega.

Po vodstvu s 15:11 pa so na igrišču dvorane Laszlo Papp zagospodarile rokometašice iz Györa in po delnem izidu 6:0 povedle s 17:15, a so jih tekmice hitro ujele.

V razburljivi končnici rednega dela se je sprva zmaga bolj nasmihala Györu, a je v zadnji minuti – pri vodstvu z 20:19 – izkušena Anita Görbicz zastreljala sedemmetrovko, izenačujoči gol pa je za Brest dosegla Črnogorka Đurđina Jauković.

V dveh petminutnih podaljških si nobena ekipa ni priigrala zmage, v izvajanju sedemmetrovk pa so bolj zbrano in preudarno predstavo pokazale Francozinje in si izborile prvi nastop v finalu lige prvakinj, poroča STA.

V francoski ekipi je bila najbolj učinkovita Grosova z devetimi goli, v madžarski pa je Norvežanka Veronica Kristiansen dosegla osem zadetkov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine