7.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Rogličev športni direktor še verjame v Zasavca in njegovo zmago na dirki po Italiji

Športni direktor nizozemske kolesarske ekipe Jumbo-Visma, za katero kolesari Slovenec Primož Roglič, Addy Engels, še ni obupal v lovu na rožnato majico na dirki po Italiji. Meni, da lahko Roglič boj za rožnato majico še naredi zanimiv.

 

“Seveda, želel bi tvegati in zmagati dirko. Če bo Primož imel noge, si želi enako. Toda, če čuti, da je res na limitu, potem bo dirkal tako, da bo branil mesto na zmagovalnem odru,” je pred zadnjimi tremi dnevi Gira povedal Engels.

Današnja in sobotna etapa bosta gorski, posebej zahtevna bo jutrišnja, v nedeljo sledi še kronometer v Veroni, kjer bi Roglič v primerjavi s tekmeci moral pridobiti precej časa.

A zaostanek Zasavca, ki v skupnem seštevku zaseda tretje mesto, je takšen, da bo moral v gorskih etapah pridobiti nekaj sekund. Vodilni Ekvadorec Richard Carapaz ima 1:54 prednosti pred drugouvrščenim Italijanom Vincenzo Nibali, ta pa še 22 sekund zaloge pred Slovencem.

“Primož je fant, ki si želi zmagati, toda tu se ne gre za to, kaj mi želimo, odvisno je od njega, od njegove forme. Moral bo narediti razliko do Verone. Dve minuti in 16 sekund zaostanka je za 17-kilometrski kronometer preveč,” razmišlja Engels.

“Če bo imel noge, lahko morda poskusi v petkovem zaključnem vzponu, morda dan kasneje,” je dodal.

A podobno razmišljajo tudi njegovi tekmeci. Nekdanji zmagovalec Gira Nibali je sporočil, da mu drugo ali tretje mesto ne pomenita prav veliko, Carapaz, ki je doslej pokazal, da je najboljši hribolazec na dirki, pa bo prav tako ob močni ekipi Movistara dal vse od sebe, da Ekvadorju prikolesari prestižno in zgodovinsko prvo zmago.

V Jumbo-Vismi in pri Rogliču še ni videti bele zastave, dokler bodo na dirki, bodo lovili sekunde in rožnato majico, kar je priznal tudi Engels po četrtkovi etapi. “Primož je danes naredil dober vtis in še vedno v njemu gori ogenj.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine