13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Roglič z drugim mestom zadržal skupno vodstvo

Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo Visma) je zadržal vodstvo v skupnem seštevku dirke svetovne serije kriterij Dauphine, ki si ga je privozil v četrtek z etapno zmago. V tretji etapi je zmagal Italijan Davide Formolo (UAE Emirates), Roglič pa je na čelu glavnine, ki je zaostala 33 sekund, osvojil drugo mesto.

Jumbo Visma je drugi dan zapored pokazala svojo moč. Etapne zmage sicer ni dosegla, saj je Italijan po dolgem pobegu tudi v zadnjem klancu zadržal prednost, je pa Primožu Rogliču omogočila, da je brez težav prišel do drugega mesta in ubranitve rumene majice.

V skupnem seštevku ima Roglič pred zadnjima dvema etapama štirinajst sekund prednosti pred Francozom Thibautom Pinotom (Groupama – FDJ) in dvajset pred Nemcem Emanuelom Buchmannom (Bora Hansgrohe).

“Za nami je še en težak dan, v katerem smo pokazali, da smo močna ekipa. Dobro smo nadzorovali situacijo, saj smo vedeli, da nas bodo napadali. Pred nami sta še dva zahtevna dneva v gorah,” je dejal Roglič.

Junak etape je bil 27-letni Davide Formolo, ki je zadnjo tretjino etape odpeljal sam. Po prvem od dveh vzponov na etapi, na Col de la Madeleine (200 m nadmorske višine), kjer je povprečni naklon na 17,3 kilometrih 8,3 odstoten, je imel pet minut prednosti pred glavnino, pred ciljnim vzponom na Saint-Martin-de-Belleville (14,8 km/8,6%) pa štiri minute.

“Nisem verjel, da mi bo uspelo zadržati prednost, vendar imel sem dovolj energije, da sem tudi v zadnjih kilometrih šel na vso moč. Očitno so se nam štirinajstdnevne višinske priprave obrestovale,” je povedal zmagovalec etape.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine