6.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Remi med Olimpijo in Mariborom

Piše: Samo Vidovič

V 33.krogu prvenstva je bil na razporedu večni derbi med Olimpijo in Mariborom. Gledali smo sicer dinamično, vendar povprečno tekmo. Za višjo oceno so manjkali goli, predvsem v drugem polčasu pa je bilo preveč “osnovnošolskih” napak na obeh straneh. Želja po treh točkah in borbenost sta sicer bili prisotni na obeh straneh.

Bolje so v tekmo vstopili igralci Olimpije.

V peti minuti smo videli prvo priložnost na tekmi. Ivanović je odvzel žogo Kodermanu in z desne strani podal Kurežu, ki je z izvrstnim volejem za las streljal mimo leve vratnice vratarja Juga, ki ni niti trenil. Takoj zatem podaja Pavlovića  z levega krila, Vombergar z glavo ni najbolje zadel žoge. V osmi minuti je poskušal še Ivanović, z desne strani je streljal je točno v Juga. Naslednjo minuto pa je po kotu Elšnika Vombergar zadel prečko.

V naslednjih minutah so igralci Maribora uspeli “stopiti na žogo”. S serijo medsebojnih podaj na sredini igrišča in držanjem žoge v svoji posesti so uspeli umiriti tempo igre, ki so ga diktirali domači.

V 24 minuti se je poškodoval Vombergar, ki je dobro začel, zamenjal ga je Perović.

Maribor je prvič zapretil v 26 minuti, ko je Santos po lepem prodoru slabo streljal. Že v naslednji minuti pa so imeli gostje tudi prvo pravo priložnost. Vratar domačih Frelih je napačno podal do Repasa, ki je idealno podal Mlakarju. Frelih pa se je za napako odkupil, saj je obranil strel Mlakarja.

Do konca polčasa smo videli še nekaj poskusov obeh ekip, vendar praktično brez pravih priložnosti. Manjkala je boljša zadnja podaja ali pa kvalitetnejši predložek.

Edino pravo situacijo za gol v tem delu igre je imel v 44 minuti Perović, ki pa je nastreljal mariborski obrambni blok.

Tudi drugi polčas je bolje začela Olimpija. V 48 minuti je po podaji Ivanovića z leve strani Perović s strelom z glavo “ogrel” Juga.

V nadaljevanju polčasa je imela Olimpija pobudo, Maribor pa lepši priložnosti za vodstvo.

V 60 minuti pa je po lepi akciji Repasa in Milca ter strelu Kronavetra Korun izbil žogo pred golovo črto in rešil čisti zadetek.

V 69 minuti je Frelih odbil strel Milca z razdalje, napadalci Maribora pa odbite žoge niso uspeli potisniti v gol.

Tempo je v nadaljevanju padel, svoje je opravila vročina. Na obeh straneh smo videli nekaj napak, ki se na tem nivoju ne bi smele zgoditi.

V 82 minuti je Elšnik s prostega strela s sedemnajstih metrov streljal čez gol.

Po kotu istega igralca v 86 minuti je poskušal še Korun, a je bil daleč od uspeha. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi, ki se je končala z 0:0.

Remi je realen odraz dogodkov na tekmi. S točko so lahko bolj zadovoljni igralci Olimpije, ki so na lestvici zadržali dve točki pred Mariborom in tri pred Muro. Oba zasledovalca se bosta v zadnjem krogu pomerila v medsebojni tekmi, kar je še ena prednost Olimpije.

Tudi sojenje sodnika Mateja Juga se je vklopilo v povprečnost tekme. Naredil je nekaj napak na obeh straneh, imel včasih različen kriterij pri dosojanju podobnih prekrškov. Vendar na rezultat na srečo ni vplival.

V prvi nedeljski tekmi je Gorica premagala Domžale z 2:1. Za Gorico sta zadela Colley v 8 in Oyewusi v 12 minuti, znižal je Vuklišević v 74.

Zvečer igrata še Koper in Aluminij.

 

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine