15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Real Madrid in Manchester City prepričljivo v četrtfinale lige prvakov

Piše: Samo Vidovič

Danes (in že včeraj) so na sporedu še preostale povratne tekme osmine finala Lige prvakov.

Real je včeraj v Madridu pričakal Atalanto s prednostjo 1:0 iz prve tekme. Gostje iz Bergama so želeli čimprej izničiti prednost Reala iz prve tekme. Že v tretji minuti so imeli lepo priložnost za to. Po podaji Muriela z leve strani je Gosens s petih metrov prerahlo streljal za vratarja domačih Curtoisa.

Real je igral dokaj previdno. Goste ni napadal visoko, pustil jih je, da so prišli v bližino njihovega šesnajstmetrskega prostora. Do tu je Atalanta lepo kombinirala. Dlje pa ni šlo, igralci Reala so se zgostili v obrambi in uspeli rešiti vse potencialne nevarnosti za svoj gol.

Real je imel edino resnejšo priložnost v prvem polčasu po slabe pol ure igre, ko sta lepo kombinirala Benzema in Vinicius.Slednji pa ni uspel konkretneje streljati na gol gostov. Real je povedel v 34. minuti. Vratar Atalante Sportiello je slabo podal soigralcem, žogo je prestregel Modrić in asistiral Benzemaju za vodstvo domačih. Do konca polčasa je poskušal s strelom na domača vrata z razdalje Malinovsky, vendar ni bil natančen.

Drugi polčas se je začel z visokim pritiskom Atalante na zadnjo linijo Reala. V 52. minuti pa hiter kontranapad domačih. Vinicius je mojstrsko preigraval in prišel sam pred gostujočega vratarja. Potem pa je iz ugodne situacije zgrešil.  V 60. minuti zopet protinapad in preigravanje Viniciusa, branilec Toloi ga je spotaknil, Ramos pa je enajstmetrovko zanesljivo realiziral. V 67. minuti poskus Zapate s šesnajstih metrov, Curtois je z nogo obranil.V naslednji minuti pa je dvakrat poskušal Benzema s strelom z glavo, v drugem poskusu je zadel vratnico.

Atalanta je imela svojo najlepšo priložnost na tekmi v 75. minuti, ko je bil Zapata sam pred Curtoisem. Slednji je strel z desetih metrov obranil.V 83. minuti je Muriel s prostega strela z dvajsetih metrov znižal rezultat. Že dobro minuto kasneje pa je Asensio z leve strani s strelom v bližnji kot presenetil Sportiella in postavil končni izid 3:1.

Real je zmagal s skupnim rezultatom 4:1. Morda celo nekoliko lažje, kot se je pred dvobojem teh ekip pričakovalo. Danes je imel v svojih vrstah več razpoloženih igralcev kot Atalanta. V prvi vrsti Modrića na sredini, pripravil je tudi prvi gol. Potem Viniciusa, ki je zelo nepredvidljiv v preigravanjih, bil je nezaustavljiv za gostujočo obrambo. Za zares vrhunskega igralca mu manjka samo boljši zaključek pri strelih na gol. Tu sta še rutinerja Benzema in Ramos. Svoje je dodal vratar Curtois, ki je v ključnih momentih tekme obranil nekaj priložnosti za goste.

Atalanti je danes manjkalo ravno to. Ni bilo izrazito razpoloženega igralca v napadu. Nekoga, ki bi z individualno akcijo nekaj storil. Oziroma izkoristil tiste priložnosti, ki so si jih ustvarili. Tudi vratar Sportiello ni blestel, prvi in tretji gol gresta na “njegovo dušo”.

V drugi današnji tekmi je Manchester City premagal Borussio Mönchengladbach z istim rezultatom kot prvo tekmo, 2:0. Gole sta dala De Bruyne v 13. in Gündogan v 18. minuti. Tekma je bila že takrat praktično odločena. Skupni rezultat 4:0 za City pove vse.

Manchester City je eden izmed ožjih favoritov za naslov prvaka. Dobro igra tako v prvenstvu kot Ligi prvakov.

Borussia Mönchengladbach pa je z uvrstitvijo v osmino finala dosegla svoj domet. Letos niti v nemškem prvenstvu trenutno ni v prvi polovici lestvice in je daleč od uvrstitve v katerega od evropskih tekmovanj.

Danes igrata še Bayern-Lazio ter Chelsea-Atletico Madrid.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine