15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Real in Chelsea remizirala v Madridu

Piše: Samo Vidovič

V Madridu sta se sinoči v prvi polfinalni tekmi Lige prvakov pomerila Real in londonski Chelsea. Tekmo je motil močen dež, igrišče je bilo razmočeno in težko za igro. 

Gostje se renomiranih domačinov niso ustrašili, začeli so zelo ofenzivno in tudi prvi v deseti minuti prišli do lepe priložnosti. Po podaji z glavo Pulišića je bil Werner popolnoma sam pred domačim vratarjem Courtoisom, vendar je s petih metrov streljal točno v njega. Štiri minute kasneje pa je Pulisic po globinski žogi vtekel med branilcema Reala, preigral Courtoisa in zadel po sredini gola v prazno mrežo. Obramba Reala je bila popolnoma konfuzna, nekateri so izpadli iz igre previsoko in so se prepočasi vrnili, da bi preprečili zadetek.

Real je prvič resneje zapretil v 23 minuti, ko je Benzema z diagonalnim strelom z osemnajstih metrov zadel levo vratnico.

Kar Benzemaju ni uspelo takrat, mu je šest minut kasneje. Po kotu in veliki gneči je žogo ustavil s prsmi in jo iz voleja dobesedno zabil pod prečko vrat vratarja Mendyja.

Real je prevzel pobudo. V 33 minuti je nevarno streljal od daleč Kroos, mimo leve vratnice.

V 41 minuti je bil po protinapadu gostov Werner preveč sebičen. Namesto, da bi podal bolje postavljenemu Mountu, je z desne strani slabo streljal.

Drugi polčas je potekel v enakovredni igri. Obe ekipi sta imeli nekaj situacij za zadetek, a tiste res prave ni bilo. Zdelo se je, sta obe ekipi čakali na napako nasprotnika. Ki pa je ni bilo.

Še najbolj nevarno je bilo v 88 minuti, ko je najprej z razdalje streljal Kroos, po kotu pa še Varane. Na koncu je ostalo 1:1.

Real je spremenil obrambno linijo, namesto s štirimi je igral s tremi branilci. Bočna igralca Carvajal in Marcello sta igrala višje. To se ni najbolje obneslo. Modrić in Kroos danes nista prišla toliko do izraza, še manj drugače neugodni Vinicious Jr.

Chelsea je pretil preko hitrih Pulisica in Wernerja. Londončani so odigrali dobro in bili popolnoma enakovredni, na trenutke tudi boljši od Reala.

Videli smo trdo tekmo, ki si je ne bomo zapomnili po vrhunskem nogometu. Nekako smo pričakovali več od obeh ekip. Zdi se, da so bili oboji preveč previdni.

Dvoboj seveda še ni odločen, Chelsea je mogoče v rahli prednosti. Odločitev bo padla v Londonu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine