5.6 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Rdeči vragi so iztržili remi v Madridu

Piše: Samo Vidovič

Sinoči sta bili odigrani še zadnji tekmi osmine finala Lige prvakov. Pomerili so se Atletico Madrid in Manchester United ter Benfica in Ajax. Obe tekmi sta se končali z neodločenim izidom. V Madridu je bilo 1:1, v Lizboni pa 2:2. Podrobneje smo spremljali tekmo v Madridu.

Začetek tekme je popolnoma pripadal domačim, gostje niso mogli priti do gola našega Jana Oblaka.

Ofenziva se je Madridčanom poplačala že v 7.minuti. Predložek Lodija z leve strani je s strelom z glavo v gol pretvoril Joao Felix. Vratar gostov De Gea je let žoge, ki se je v mrežo odbila od vratnice, pospremil le s pogledom.

Po zadetku se je igra nekoliko spremenila, domači Colchonerosi niso več tako visoko napadali gostujoče Rdeče vrage, ampak so se pomaknili nekoliko nazaj. Gostje so vzpostavili ravnotežje.

V 34.minuti je poskušal zelo agilni Lodi, ki je s strani zadel stranski del mreže.

Šele v 37.minuti smo videli prvi pravi strel gostov na vrata Oblaka, toda Ronaldo z dvajsetih metrov ni bil natančen.

V 45.minuti pa veliko sreče za goste. Lodi je znova lepo podal z leve strani, Vrsaljko pa je zadel Lindelöfa, od katerega se je žoga odbila v prečko.

Drugi polčas so domači prepustili iniciativo gostom, ki pa za njihov gol niso bili nevarni. Enostavno niso imeli igralca z idejo v igri. Bruno Fernandes, Rushford, Pogba in Rushford, “fantazisti” Manchestra, so bolj ali manj razočarali.

Na drugi strani pa tudi Atleticu protinapadi niso uspevali, tako da sta bila oba vratarja skorajda brez dela.

Trener gostov Rangnick je poskušal v 66.minuti s trojno menjavo poživiti igro svoje ekipe. Prav vstop mladega Elange se je na koncu izkazal za ključnega.

Tekma v tem delu ni bila preveč zanimiva, šele zadnjih dvajset minut je bilo bolj napetih.

Najprej je Kondogbia v 74.minuti z osemnajstih metrov streljal čez gol De Gee.

Na drugi strani pet minut kasneje tudi Ronaldo iz podobne razdalje s prostega strela.

Ko je kazalo, da bo Atletico zadržal prednost, pa so gostje v 80.minuti nepričakovano izenačili. Po globinski  podaji B. Fernandesa je rezervist Elanga ušel zadnji liniji domačih in s strelom v dolgi kot premagal Oblaka.

Zadnjo večjo priložnost za spremembo rezultata je imel tri minute pred koncem Griezman, zadel je prečko. Na koncu smo videli še strel Lingarda z razdalje,  Oblak ni imel težkega dela.

Atleticu se je maščevala premalo ambiciozna igra v drugem polčasu, Colchonerosi so pokazali premalo želje po drugem golu. Zadovoljili so se z minimalnim vodstvom, ki pa ga niso uspeli zadržati. V obrambi so sicer odigrali odlično, naredili so samo eno večjo napako na celi tekmi, za katero pa so bili kaznovani. Naš vratar Oblak praktično ni imel dela.

Manchestru se je vztrajnost na koncu izplačala, prav tako menjave trenerja Rangnicka. Igra Rdečih vragov sicer ni bila na visokem nivoju, trenutno je Manchester daleč od časov, ko je bil trener Alex Fergusson. Povratna tekma bo zanimiva, obe moštvi imata približno enake možnosti za napredovanje.

Tudi v Lizboni ni bilo zmagovalca

V drugi včerajšnji tekmi v Lizboni so gostje iz Amsterdama dvakrat vodili, Benfica je dvakrat uspela izenačiti. Za goste sta zadela Tadić v 18. in Haller v 29.minuti. Domači so prvič izenačili z avtogolom Hallerja v 25., drugič pa z golom Yaremchuka v 72.minuti. Tudi tu bo odločitev o četrtfinalistu padla na povratni tekmi. Obe povratni tekmi bosta odigrani 15.marca.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine