5.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Razvpiti Maradona noče biti več trener Doradosa – zaradi nogometnih sodnikov

Nekdanji argentinski nogometaš Diego Armando Maradona, zdaj trener mehiškega kluba Dorados de Sinaola, je na sklepnem turnirju sezone dejal, da sodniki sodijo v škodo njegove ekipe, ker je on njihov trener in da bo zapustil klub.

 

“Ko bo konec sklepnega turnirja, bom zapustil Dorados. To močno obžalujem, a tako sem se odločil,” je dejal Maradona na novinarski konferenci po remiju Doradosa in Venadosa de Merida 1:1.

Argentinec je dodal, da se bo za sestanek dogovoril s predsednikom kluba in ga o tem in razlogih za to odločitev osebno obvestil.

Po Maradonovem mnenju sodnik ni piskal čiste enajstmetrovke za Dorados. “Veste, zakaj sodnik ne piska? Zato, da ne bi jutri pisali, da je piskal zato, ker gre za Maradonovo ekipo,” je 58-letnik dejal novinarjem.

Dorados proti Meridi sicer že osem tekem ne pozna poraza, štirikrat je zmagal in štirikrat remiziral.

Maradona se je v zadnjem času znašel v središču pozornosti zaradi podpore venezuelskemu samodržcu Maduru, že od nekdaj pa velja za precej kontraverzno osebnost. Kot pravijo zlobni jeziki, je v času svoje nogometne kariere lahko postal slaven kot »prikriti rokometaš« na nogometnem igrišču, danes take slave verjetno ne bi doživel zaradi veliko boljše nadzorne tehnologije…

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine