15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Razvpiti Čeferinov prijatelj Kokeza odstopil s položaja predsednika srbske nogometne zveze

Piše: C. R.

Predsednik srbske nogometne zveze (FSS) Slaviša Kokeza je nepreklicno odstopil s položaja, potem ko je po obtožbah o korupciji in povezavah s kriminalnim podzemljem nedavno moral na pogovor na urad za boj proti organiziranemu kriminalu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Kot je navedel v izjavi za javnost, se je za odstop odločil po obtožbah in “brutalnih napadih” nanj ter zaradi branjenja časti in ugleda.

“Svoje sodelavce ter športno in nogometno javnost želim obvestiti, da odstopam z mesta predsednika FSS. To v želji, da reprezentanci omogočim potrebni mir. Pripravljen sem na nov boj in naredil bom vse, da demantiram napade na moje ime in osebnost,” je dejal Kokeza.

Dodal je, da on ne bo nikoli sumljiv obraz za ljudi, s katerimi je skoraj 20 let delil iste vrednote. “Upoštevajoč vse, kar se je v tem odnosu zgradilo, ni treba nikomur braniti Aleksandra Vučića (srbski premier; op. STA) in Srbije pred Slavišo Kokezo, ker Slaviša Kokeza je bil ob Aleksandru Vučiću in Srbiji, ko mnogi niso smeli ali želeli biti,” je dodal Kokeza.

“Ponosen sem bil takrat in ponosen sem zdaj, ko se v javnosti pojavljajo nevarne neresnice, ki so seveda škodovale tudi funkciji, ki je več ne opravljam. Odstopam z mesta predsednika FSS, da bi se povsem posvetil iskanju pravice in resnice, ki bo moje vodilo v prihodnje,” je še povedal Kokeza.

S tem, poudarja Kokeza, želi FSS in reprezentanci, ki jo čaka začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022, zagotoviti mir in stabilnost, kar bi bilo lahko ključnega pomena pred tekmama z Irsko in Portugalsko, morda odločilnima tekmama za preboj na SP v Katarju 2022.

“Srečen in zadovoljen sem, da bo na tej poti srbsko reprezentanco vodilo po mojem mišljenju največje ime v naši nogometni zgodovini Dragan Stojković. Njemu in vsem na zvezi želim veliko uspeha v prihodnje,” je zaključil Kokeza, ki je bil na čelu zveze skoraj pet let.

V njegovem mandatu se je Srbiji uspelo prebiti na SP 2018 v Rusiji, poroča STA.

Na našem portalu pa smo pred časom objavili umazane podrobnosti o Kokezovih poslih ter tudi o njegovih povezavah s prvim možem Uefe Aleksandrom Čeferinom. Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine