30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Rašo Nesterović po tehtnem razmisleku odstopil z mesta generalnega sekretarja KZS

Piše: STA, C. R.

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je v teh dneh ostala brez generalnega sekretarja. Rašo Nesterović, ki je to vlogo opravljal od 3. novembra leta 2014, je namreč odstopil s položaja, je sporočila KZS.

“Odločitev, da zapustim mesto generalnega sekretarja je bila izjemno težka, a sprejeta po dolgem in tehtnem premisleku. Še bolj kot na vse delo, ki smo ga s sodelavci opravili v vseh teh letih, sem ponosen na ekipo ljudi, ki iz dneva v dan skrbi za slovensko košarko. Skupaj smo delili veselje ter razočaranje in to nas je delalo boljše. Iskreno se jim zahvaljujem za odlično sodelovanje in opravljeno delo ter si želim, da s takšnim zagonom delajo še naprej. Hvala vsem predstavnikom košarkarskih klubov, podpornikom slovenske košarke in navijačem. Verjamem, da se bomo še naprej srečevali v košarkarskih dvoranah,” je ob slovesu za spletno stran KZS povedal Rašo Nesterović.

Predsednik KZS Matej Erjavec je odhod Nesterovića pospremil z naslednjimi mislimi: “Nesterovićeva odločitev nas je presenetila, a jo seveda moramo spoštovati. Rašo je v vseh teh letih opravil izjemen posel za KZS in slovensko košarko nasploh, za kar mu bomo večno hvaležni. Kljub temu, da bomo morali obrniti nov list, z izborom novega generalnega sekretarja ne bomo hiteli. Pred nami je začetek projekta svetovno prvenstvo in vso energijo bomo naprej usmerili v reprezentančno zgodbo.”

Nesterović je v vodstvene strukture KZS vstopil junija 2012, ko je postal podpredsednik zveze, ki jo je takrat vodil predsednik Roman Volčič.

Ko je predsedovanje KZS leta 2014 prevzel Matej Erjavec, je Nesterović na mestu generalnega sekretarja zamenjal Iztoka Remsa. Ob odličnem delu vodstvene strukture ter vidnem vzponu slovenske košarke so mu člani izvršnega odbora v letih 2018 in 2022 brez prevelikega razmisleka zaupali podaljšanje mandata, a zadnjega ne bo opravil do konca, so še zapisali pri KZS.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine