10.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Randolpha ni na seznamu, Dončić pod vprašajem

Selektor košarkarske reprezentance Rado Trifunović je razkril seznam igralcev za kvalifikacijski tekmi za SP proti Španiji in Črni Gori, ki sta na sporedu naslednji teden. Med izbranci ni Anthonyja Randolpha, je pa na spisku Luka Dončić, ki bo v prihodnjih dneh po pogovoru z novimi delodajalci iz Dallasa sporočil, ali bo lahko prišel v Ljubljano.

Na seznamu so Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Luka Dončić, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Blaž Mesiček, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar in Saša Zagorac.

Anthony Randolph je izostanek opravičil zaradi zdravstvenih razlogov, saj je imel v minuli sezoni dve težji poškodbi – zaradi ene je moral celo na operacijo, tako da tudi Real Madridu ni mogel dati vsega, kar bi lahko. Selektor Trifunović pravi, da se bo Randolph pridružil reprezentanci v septembrskem ciklusu kvalifikacij.

Kar se tiče nastopa Luke Dončića, ki je trenutno v ZDA, bo več znanega v prihodnjih dneh. Trifunović si želi, da bi čim prej izvedel, kako in kaj, saj mora izbrati taktiko in jo prilagoditi, če Dončića prihodnji teden ne bo v Sloveniji.

“Resda je njegov trener dejal, da Luka potrebuje počitek po dolgi in naporni sezoni, a vseeno upam, da nam pride pomagat. Veliko stvari se mora uskladiti, da bo prišel,” je dejal Trifunović.

Kar se tiče preostalih igralcev, pravi Trifunović, so zdravi in komaj čakajo na tekmi s Črno Goro v četrtek, 28. junija, ob 20. uri v Stožicah ter tri dni pozneje, prav tako v Ljubljani, proti Španiji.

Igralci, ki so sezono končali že pred mesecem ali dvema, zadnjih štirinajst dni vadijo po individualnih programih, tako da ohranjajo telesno kondicijo in stik z žogo. Selektor je prepričan, da so vsi v dobri formi in da bodo dali vse od sebe, saj je zaradi tekmovalnega sistema vsaka tekma ključna.

Slovenija je v dosedanjih štirih tekmah zabeležila dve zmagi in dva poraza. V drugem delu, ki se bo začel septembra, jo čaka novih šest tekem, vse točke iz prvega dela pa bodo štele tudi v nadaljevanju. Zaenkrat kaže, da bodo novi tekmeci Turčija, Latvija in Ukrajina.

Košarkarska zveza Slovenije je današnjo novinarsko konferenco izkoristila za podaljšanje pogodbe s Telemachom, ki ostaja glavni pokrovitelj članske reprezentance, hkrati pa jo v ponedeljek čaka še eno prijetno opravilo. Predsednik Slovenije Borut Pahor bo na dan državnosti zlatim slovenskim košarkarjem izročil Zlati red za zasluge.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine