15.8 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Radomljani za razred boljši od Kidričanov: Derbi ekip z dna lestvice so dobili “Mlinarji”

Piše: Samo Vidovič

Prvi krog spomladanskega dela prvenstva sta zaključila Aluminij in Radomlje, dve zadnjeuvrščeni ekipi na lestvici. Obe ekipi sta igrali na zmago, saj so jima točke za napredovanje na lestvici nujne.

Radomljani so bili v prvih petnajstih minutah nevarnejši. Čalušić je imel v 8.minuti prvo lepo priložnost na tekmi. Izkazal se je domači vratar Janžekovič,  ki je njegov strel z nogo odbil v kot.

V nadaljevanju tekme smo videli enakovredno igro z nekaj nevarnimi napadi na obeh straneh, toda brez pravih priložnosti.

V 34.minuti pa so gostje povedli. Mrkonjič je preigral Nkamo in z močnim strelom v bližnji kot presenetil Janžekoviča, ki je let žoge opazoval le s pogledom.

V 41.minuti nova priložnost za goste. Šarić je s polovice igrišča stekel sam proti Janžekoviču, potem pa je s šestnajstih metrov streljal čez gol, namesto da bi podal bolje postavljenemu Kregarju, ki ga je spremljal na drugi strani.

V 43.minuti pa so Radomljani le povišali vodstvo. Po daljši akciji je žoga prišla do Čalušića, ta pa jo je s petih metrov poslal v mrežo.

Prvi polčas je zasluženo pripadal gostujočim “Mlinarjem”, ki so bili boljši nasprotnik.

Tudi v drugem polčasu se situacija na igrišču ni spremenila.

 V 48.minuti je bilo po kotu znova vroče pred domačimi vrata, Mrkonjić je bil za las prekratek.

V 53.minuti je Mrkonjiću le uspelo, po kotu z leve strani je s štirih metrov ob okamenjeni domači obrambi vnovič zadel za goste.

V 64.minuti je bilo  že 4:0. Vse je sam opravil Kregar. Najprej se je “sprehodil” med domačimi branilci, potem pa je rutinirano premagal Janžekoviča. Velemojstrska poteza Kregarja.

V 65.minuti prva priložnost za domače. Pečnik je podal Matjašiču, ta pa je s šestih metrov streljal v prečko. Bil je povsem sam.

Do konca tekme so domači “Šumarji” končno prišli “do daha”, kljub temu pa niso uspeli znižati.

Gostje so umirili tempo igre, občasno pa so še vedno ogrožali domača vrata. Do spremembe rezultata do konca tekme ni več prišlo, ostalo je pri 4:0 za goste.

Aluminij je razočaral, večji del tekme so bili Kidričani v podrejenem položaju. Prav v nobeni fazi igre jim ni šlo. Na domačem igrišču so doživeli debakl. Sedaj bo glavna naloga trenerja Oskarja Drobneja, da moštvo dvigne iz težke situacije. Poraz bo gotovo pustil posledice, predvsem na samozavesti igralcev.

Radomljani pa so odigrali odlično. Bili so za razred boljši, od začetka tekme so kontrolirali igro. Igrali so na visokem nivoju, na ta način morajo samo nadaljevati. Okrepitve so prave, igralec tekme je bil napadalec Mrkonjić. Novi trener Nermin Bašić je štartal odlično. Z zmago so se pomaknili z dna lestvice.

Lestvica po 21.krogu:

Koper 41, Maribor 39, Olimpija 37, Bravo 31, Mura 30, Domžale 24, Celje in Kalcer 22, CB24 Tabor 20, Aluminij 19 točk.

Olimpija in Domžale bosta zaostalo tekmo 19.kroga odigrala v četrtek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine