11.8 C
Ljubljana
petek, 3 maja, 2024

Radomljani spomladi v kooperaciji s Hajdukom

Piše: Samo Vidovič

Novinci v ligi so končali na zadnjem mestu, z enakim številom točk kot Tabor in Aluminij.

Prvaki druge lige so se poleti dobro okrepili, vedoč, da jih v prvi ligi čaka težek boj za obstanek. Okrepitve so iskali predvsem v tujini. Prišli so Žulj, Božić, Šarić, Guzina, Bumbu, Marjanović, Velić.

Začetek prvenstva je bil obetaven. Pet točk v prvih treh tekmah je bil dober izkupiček. Po porazu v četrtem krogu proti Mariboru pa so padli v niz sedmih porazov. Takrat se je zdelo, da bodo gladko izpadli iz lige. Potem pa so popolnoma nepričakovano sredi Stožic premagali Olimpijo.

Ta zmaga jim je dvignila samozavest, začeli so igrati precej bolje, njihov točkovni izkupiček se je večal. Do konca jesenskega dela so uspeli premagati še Tabor, Celje in Bravo ter z devetnajstimi točkami uspeli ujeti priključek z bližnjima tekmecema.

Spomladi bodo tako štartali z dobrimi možnostmi za ohranitev prvoligaškega statusa. Še posebej zato, ker so ta mesec podpisali kooperacijo s Hajdukom iz Splita. Za pričakovati je, da bodo iz tega kluba dobili okrepitve, ki jim bodo spomladi pomagale v boju za obstanek.

Na svoji spletni strani so ta teden objavili, da so se zgodile tudi spremembe v strukturi kluba, na mestih športnega direktorja, poslovnega direktorja ter tudi trenerja prve ekipe. Namesto dosedanjega trenerja Roka Hanžiča, ki bo prevzel vodenje nogometne akademije, bo spomladi v vlogi prvega trenerja dosedanji Team manager prve ekipe Nermin Bašić. Gre za trenerja, ki je pred leti že vodil Radomljane v prvi ligi, deloval je tudi v Gorici.

Jeseni so se najbolj izkazali v obrambi Guček, na sredini Nuhanović, pa tudi bočna napadalca Šarić in Božić sta imela svoje trenutke.

S trenutno zadnjim mestom na tablici seveda ne morejo biti zadovoljni. Vendar je treba vedeti, da ima ponavadi vsak novinec v prvi ligi probleme. Z optimizmom jih lahko navdajajo igre v drugi polovici jesenskega dela, ko so bili ravnopravni vsem nasprotnikom. Z dobrimi okrepitvami in pripravo za spomladanski del sezone pa jim lahko uspe priti do želenega cilja, to pa je obstanek v družbi najboljših.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine