2.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Radi kolesarite po Slovenski Istri? Priložnost imate na Istrskem tradicionalnem maratonu s pestrim programom

Piše: L. B.

Istrski kolesarski maraton je največji rekreativni kolesarski dogodek v Istri. Navdušuje z edinstvenim okoljem, razgibanimi trasami za vse okuse in stopnje pripravljenosti, lepimi panoramami in pestrim spremljevalnim programom. Letos bo maraton potekal 2. in 3. oktobra 2021 v Kopru, in sicer se spletne prijave iztekajo z današnjim dnem, 23. 9., vendar bodo kasneje možne še prijave na kraju prireditve.

V soboto, 2. oktobra, bo namenjeno predvsem družinam in najmlajšim, ki se bo začelo s festivalom mobilnosti in poligonom varne vožnje za otroke. V nadaljevanju bo mini maratonom s kolesi ali poganjalčki za otroke do 6 let (udeležba je brezplačna). Družine, ne zamudite družinskega kolesarskega izleta po Kopru (cca 10 km, potrebna je prijava) ter gledališke predstave za otroke.

V nedeljo, 3. oktobra, bo potekal tradicionalni kolesarski maraton na treh trasah (10, 49 in 82 km). Dogajanje v centru Kopra bo celodnevno, z Istrsko tržnico lokalnih ponudnikov kulinarike, obrti, tematskih kolesarskih poti in kulturo-glasbeno-plesnim programom. Maraton je rekreativne narave, brez merjenja časa. Za tiste, ki pa želijo nekaj tekmovalnega pridiha, pa bo na najdaljši (82 kilometrski) trasi organizirano merjenje časa na vzponu na Boršt.

Za več informacij o maratonu in prijavah si lahko ogledate TUKAJ. Poleg tega je na voljo tudi video napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=2bd6q793hkY

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine