3.3 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Prvoligaši z novimi močmi

Piše: Samo Vidovič

Kot je bilo pričakovano, je bil drugi teden priprav prvoligašev že bolj pester, kar se tiče prihodov in odhodov igralcev. Vodilni Maribor se je okrepil s Švedom Watsonom, včeraj pa je iz trenutno vodeče ekipe prvenstva odšel Rudi Požeg Vancaš. Ta odhod je bil dokaj nepričakovan. Požeg Vancaš se bo preselil v ukrajinskega prvoligaša Černomerec iz Odese, kamor je prestopil tudi njegov soigralec iz Maribora Ilija Martinović, ki je štajersko moštvo zapustil nekaj dni prej.

V Koper je prišel nekdanji igralec Mure Luka Šušnjara, odšel je Darko Ilieski.

Olimpijo je pojačal vratar Ivan Bašić, prišel je iz hrvaškega prvoligaša HNK Gorica. To slej ko prej pomeni, da Olimpija ne računa več na svojega dosedanjega prvega vratarja Nejca Vidmarja, ki ni niti potoval z moštvom na priprave v Poreč. Olimpija se je sicer že pred novim letom okrepila s Hrvatoma Marinom Piljem ter Robertom Muradžijo. Poleg mladega Mihe Kompan Breznika  sta  zmaje zapustila še Marko Futacs in Sava Petrov.

Pestro dogajanje je bilo tudi v Muri, ki sta jo ta teden zapustila Amadej Maroša in Žan Karničnik. Do sedaj je prišlo pet novincev, Miha Kompan Breznik, Amar Beganović, Jan Đapo, Tarik Bagola ter Gregor Balažic, ki se je po dolgih letih vrnil iz tujine.

Celje je do sedaj v svoje vrste ob že uveljavljenem Damjanu Vukliševiću privabilo še mlade igralce Aljaža Dodiga, Nina Miliča, Taia Mateo Panića ter Ibrahima Kargbo iz kijevskega Dinama. Odšel je branilec Matija Burin.

Tabor iz Sežane je včeraj predstavil svojo prvo okrepitev, to je napadalec Mario Monjac, ki je prišel iz hrvaškega Slavena Belupa. Odšel pa je vezist Dominik Mihaljević.

V Aluminij je kot posojen igralec iz Rijeke prišel vratar David Nwolokor, odšla sta Timotej Dodlek in Robert Pušaver. Lucas Horvat pa je zaključil kariero.

Domžale je zapustil branilec Damjan Vuklišević, Jaka Ihbeisheh pa je v Radomljah zaključil kariero.

Za pričakovati je še nekaj prihodov in odhodov, zimski prestopni rok za profesionalce traja do 15. februarja.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine