12.8 C
Ljubljana
petek, 3 maja, 2024

Prvoligaši pripravljeni na nadaljevanje prvenstva

Piše: Samo Vidovič

Zimske priprave nogometnih prvoligašev so končane. V zadnjih dnevih pred nadaljevanjem prvenstva bodo trenerji svoje ekipe vpeljali v običajen ritem prvenstva. V tem trenutku je bistveno, da bodo po napornih treningih v preteklih petih tednih svoje igralce uspeli osvežiti, da bodo lahko spočiti pričakali prvo prvenstveno tekmo. Najhuje je namreč, ko so igralci po pripravah preutrujeni, ko so noge težke. Takrat enostavno niso sposobni prikazati tistega, kar se na igrišču od njih pričakuje.

Zadnji vikend so vse ekipe odigrale tako imenovano generalko. Gre za zadnjo tekmo pred prvim prvenstvenim obračunom, ko je udarna enajsterica bolj ali manj že znana. Rezultati tekem so bili naslednji: Maribor je zmagal proti Celju z 2:0, Mura z istim rezultatom graški Sturm. Dan kasneje je s Sturmom igral tudi Bravo in zmagal z 1:0. Koper je ugnal ajdovsko Primorje s 3:1, prav tako Tabor Gorico. Olimpija je že sredi tedna s srbskim Javorom igrala 2:2. Domžale so kar s 7:0 odpravile Rudar iz Prijedorja. Aluminij je z graškim GAK-om odigral 2:2, Radomlje so premagale reški Orijent s 4:1.

Zgodile so se tudi nekatere spremembe v igralskih kadrih ekip. Vid Koderman je iz Maribora odšel na posojo v CB24 Tabor, od tam pa se je vrnil Ignacio Guerrico. V Koper je odšel Andrej Kotnik. Vratar Olimpije Nejc Vidmar je odšel v grški Ionios. Koper se je okrepil z Jamajcanom Cristojayem Daleyem  ter že prej omenjenim Kotnikom.

Mirlind Daku je iz Osijeka prišel v Muro. Tudi Bravo se je dobro pojačal, iz Celja je prišel Luka Kerin, iz zagrebškega Dinama pa Stefan Milić. Celje je okrepil bivši igralec italijanske Serie A Duje Čop. Hrvat Tomislav Mrkonjić je podpisal za Radomlje, zapustil pa jih je napadalec Sascha Varga.

Prvenstvo se bo nadaljevalo v soboto, še prej pa se bosta v sredo v zaostali tekmi pomerila Olimpija in Mura. To bo tudi nekakšna uvertura v spomladanski del prvenstva.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine