7.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Prvoligaši pričeli z igranjem prijateljskih tekem

Piše: Samo Vidovič

Nogometni prvoligaši so že pričeli s tretjim tednom priprav. Nekateri se pripravljajo doma, drugi v tujini. Vsi pa so konec tedna igrali prijateljske tekme. 

Maribor je gostil kranjski Triglav in zmagal s 4:0. Koper je v Rovinju izgubil z zagrebškim Dinamom s 4:2. Olimpija je v Poreču z Osijekom izgubila še z višjim rezultatom, bilo je 3:0 za za hrvaško moštvo. Tudi pri Bravu ne morejo biti zadovoljni, v Umagu jih je Rijeka premagala prav tako s 3:0. Mura je doma z lendavsko Nafto remizirala, bilo je 2:2. Z istim rezultatom sta se v Umagu razšla Domžale in madžarski Budafoki. Celjani so v Varaždinu premagali domače istoimensko moštvo z 2:1. Sežanski Tabor je v Dekanih z domačim drugoligašem igral 1:1, Aluminij pa je v Novi Gorici z vodilnim moštvom druge lige Gorico izgubil z 2:1. Tudi Radomljani so bili rezultatsko neuspešni, s hrvaško HNK Gorico so v Veliki Gorici izgubili s 4:0.

Rezultati v tem trenutku niso v prvem planu. Noge so v tem delu priprav težke, saj prostega časa pred tekmami praktično ni, število treningov je veliko. Svežina igralcev v tem obdobju priprav ni pomembna. Trenerji v teh uvodnih tekmah še vedno dajejo priložnost vsem igralcem. Ponavadi igrajo prvi polčas z eno ekipo drugi polčas pa z drugo. Novinci se počasi privajajo na nove soigralce, zahteve trenerjev. Prestopni rok še vedno traja, spremembe v ekipah se bodo prav gotovo še zgodile.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine