8.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Prvi tekmi osmine finala Lige prvakov

Piše: Samo Vidovič 

Tudi včerajšnja dvoboja osmine finala Lige prvakov med Portom in Juventusom ter Sevillo in Borussio iz Dortmunda sta prinesla veliko golov in zanimiva razpleta. 

Juventus je bil v gosteh proti Portu favorit. Vendar se jim je že po dobri minuti tekme zgodila napaka, ki se ne sme zgoditi niti v nižjih ligah, ne pa na takšnem nivoju igranja.

Bentancur je prekratko vrnil žogo svojemu vratarju Szczesniju. Taremi je njegovo podajo prestregel in požrtvovalno, žogo je zadel ob padcu, prinesel vodstvo domačim.

Podobno se je začel drugi polčas, gol za Porto je padel že po slabih dvajsetih sekundah igre. Po hitri akciji po desni strani je Marega izkoristil statičnost italijanske obrambe, ki je delovala, kot da še ni pripravljena za igro. Enostavno je bila prepočasna, anemična.

Juventus je sicer imel posest, Porto se je postavil  v defenzivno formacijo in skušal obdržati prednost oziroma dati še tretji gol iz protinapada. Ob koncu, v 83 minuti, so gostje znižali rezultat.

Juventus je rešil Chiesa, ki je po podaji Rabiota zadel dolgi kot domačih vrat in prinesel upanje Italijanom, da na povratni tekmi izničijo prednost Porta ter se uvrstijo v četrtfinale. Končnih 2:1 za Porto je aktiven rezultat za obe ekipi, možnosti za napredovanje so približno izenačene.

V Sevilli pa je Borussia Dortmund premagala domačine s 3:2. Briljiral je Norvežan v dresu Borussie Haaland z dvema zadetkoma. Predvsem prvi, v 27 minuti, je bil izjemen. Dal ga je po prodoru skozi sredino igrišča in odigrani dvojni podaji na postavljeno domačo obrambo. Drugega v 43 minuti pa mu je pripravil Reus, Haaland je rutinirano zadel z levo nogo v daljši kot domačega vratarja Bona.

Domače je sicer v sedmi minuti v vodstvo popeljal Suso, v 19 minuti je Dahoud izenačil po lepem strelu z razdalje. Sledili sta že opisani mojstrovini Haalanda, De Jong je z golom v 84 minuti postavil končni rezultat tekme.

S tem rezultatom je velik favorit za napredovanje Borussia. Sevilla sicer lahko še upa, da preseneti na povratni tekmi v Dortmundu.

Ostale štiri tekme osmine finala bodo na sporedu naslednji torek in sredo. Pomerili se bodo Lazio- Bayern, Atletico Madrid-Chelsea, Borussia Mönchengladbach-Manchester City ter Atalanta-Real Madrid.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine