9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Prvi poraz Kopra, na domačem terenu izgubili tudi Mariborčani

Piše: Samo Vidovič

V nedeljo so bile odigrane še preostale tri tekme 9.kroga prve lige. CB24 Tabor je doma s 4:0 premagal Aluminij in prvič v tej sezoni zmagal na domačem igrišču. Najbolj zaslužen za visoko zmago je bil povratnik v ekipo domačih Bongongui, ki je dosegel klasični hat trick.

Prvi gol je dal v 13. minuti, ko je pobegnil gostujoči obrambi in s strelom po tleh premagal vratarja Janžekoviča. Drugega v 66 minuti, ko je Janžekovič slabo ustavil nazaj podano žogo. Bongongui mu jo je odvzel in se sprehodil do praznega gola.

Tretji gol pa z bližine po odboju iz kota v 85. minuti. Vmes je lep gol z glavo po kotu z desne strani v 50. minuti dal še Nemanič.

Tabor je po menjavi trenerja zmagal drugič zapored. Tokrat so Sežanci končno zelo dobro odigrali tudi na domačem igrišču in visoko premagali slabe goste. Bongongui je bil prehiter za gostujočo obrambo, spretno je izkoriščal napake gostov.

Aluminij ni bil dorasel nasprotnik. Kidričani so bili slabi tako v napadu kot v obrambi. V sivilo ekipe se je vklopil tudi eden izmed junakov zmage proti Mariboru Janžekovič, ki je naredil nedopustno napako pri tretjem golu domačih. Koper je na Bonifiki pričakal Bravo in prvič v letošnjem prvenstvu izgubil. Bravo je zmagal z 1:0. Edini gol na tekmi je dal po podaji iz kota Trontlja Drkušić, ki je izkoristil slabo pokrivanje Rajčevića. S petih metrov je s strelom z glavo premagal vratarja Adama.

Tekma sicer ni postregla z veliko priložnostmi. Večina strelov proti golu so igralci obeh ekip sprožili iz razdalje. Ljubljančani so uspeli nevtralizirati koprske ofenzivne igralce Barišića, Parrisa, Colleya, to je bil ključ za zmago. Igrali so disciplinirano, se dobro branili in čakali na svojo priložnost.

Koprčani so preveč komplicirali pri zaključnih strelih in podajah. Preveč je bilo neuspešnih individualnih akcij. Napadalci so imeli slabo dnevno formo. Vendar razloga za preplah ni. Z nekoliko več koncentracije bi lahko dobili vsaj točko. Največ pozornosti pa je pritegnila tekma med Mariborom in Muro. Nekateri mediji so v soboto poročali, da Simon Rožman ni več trener Maribora. Malo kasneje so iz kluba to vest demantirali.

Tekma se je začela s priložnostjo Žuglja, ki je po globinski podaji Voloderja prišel sam pred vratarja Obradovića, ki mu je strel z nogo obranil.

Še bolj se je Obradović izkazal v 7 minuti, ko je obranil strel Mudrinskega s petih metrov.

V 11. minuti je z razdalje zgrešil Žugelj.

Potem se je igra nekoliko umirila. Vijoličasti so težje prihajali pred gostujoči gol. Na drugi strani je bil mariborski vratar Jug praktično brez dela.

Zatišje je trajalo do 33. minute, ko je strel Mudrinskega z glavo Obradović s skrajnimi močmi odbil v kot. Po kotu pa ni mogel zadržati strela Voloderja iz voleja, Maribor je zasluženo povedel.

Mura je prvič nevarneje napadla v 36. minuti in takoj dala gol. Po povratni žogi Maroše je Kous z desetih metrov izenačil. Maribor je po prejetem golu padel v igri. Horvat bi lahko v 43. minuti povedel Muro v vodstvo, a njegov diagonalni strel z desne strani ni bil natančen.

Na začetku drugega polčasa je sodnik Obrenović izključil domačega branilca Mitrovića. Mura je do konca tekme igrala z igralcem več.

Gostje so imeli lepo priložnost za vodstvo v 6.0 minuti. Po predložku Karničnika z desne strani je bil na nasprotni strani Šturm za las prekratek. Gol je bil prazen. V 65. minuti je Škoflek s šestnajstih metrov streljal tik mimo leve vratnice. Mura je bila v tem obdobju igre boljša, blizu drugega gola. Poskušala sta še Maroša in nato Lorbek. Oba neuspešno. V 88. minuti pa je po kotu Lotriča zadel Gorenc in Muri prinesel zmago z 2:1.

Vsaki ekipi je pripadel po en polčas. Maribor je tekmo dobro začel. Imel je pobudo, nekaj lepih priložnosti. Tudi prvi povedel. Potem pa se jim je spet zgodila osnovnošolska napaka v obrambi, ko so bili po stranskem avtu gostov premalo agresivni, čeprav so imeli dovolj igralcev v obrambi. V drugem polčasu pa po izključitvi Mitrovića Muri niso bili več kos. Prekmurci so po slabem prvem polčasu in prejetem golu odlično reagirali. Hitro so nevtralizirali prednost domačih. V drugem polčasu so lomili vijoličaste, ob koncu tekme prišli do treh točk. Tretja zaporedna zmaga pa jih priključuje k vrhu tablice.

 

Lestvica po 9.krogu: Koper 19 točk, Bravo in Olimpija 16, Mura 14, CB24 Tabor in Maribor 13, Celje in Domžale 10, Aluminij 7 in Kalcer 5 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine