-0.5 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Prvi poraz Celja pod vodstvom Sešlarja

Piše: Samo Vidovič

Pred tekmo Kalcerja in Celja je malokdo pričakoval zmago Radomljanov. Toda v otvoritveni tekmi 16.kroga se je zgodilo prav to.

Celjani so bili pred sinočnjim gostovanjem v seriji petih tekem brez poraza. Odkar jih vodi Simon Sešlar, še niso izgubili. Zadnje tri tekme niso prejeli zadetka.

Od začetka tekme so visoko napadli domače, s tem so jasno pokazali svoje ambicije. Preko Medveda so tudi prvi zapretili.

Toda Radomljani so imeli svoje želje, ki so jih materializirali v 21.minuti. Takrat je z desne strani podal Primc, Guzina je žogo prejel na prsa in s prekrasnimi škarjicami premagal vratarja gostov Raduho. To je bil gotovo najlepši zadetek tega prvenstva.

Ko je v 48.minuti Šarić z natančnim strelom z desetih metrov povišal vodstvo, so bili Celjani v velikih težavah.

V 66.minuti so imeli Radomljani novo priložnost, Raduha je bil že premagan. Toda po strelu Ihbeisheha je na gol črti žogo odbil celjski kapetan Zaletel, potem ko je po kotu Raduha slabo ocenil let žoge.

Kazen za neizkoriščeno priložnost je prišla hitro. V 68.minuti je s strelom z glavo znižal rezervist Sokler.

V 74.minuti pa je po kotu in strelu Medveda Ihbeisheh nerodno posredoval, od njegovega hrbta se je žoga odbila v mrežo.

Zdelo se je, da lahko Celjani pridejo do popolnega preobrata.

Toda v 80.minuti so prejeli nov zadetek. Praktično vse z izjemnim prodorom opravil Guček, Šarić pa je zadel za končnih 3:2.

Radomljani so se z drugo zaporedno zmago odlepili od zadnjega Aluminija. Od tiste zmage v Stožicah v 11.krogu igrajo kot prerojeni. Pred tem so izgubili sedem tekem zapored in bili krepko na zadnjem mestu. S takšnimi igrami, kot jih prikazujejo v zadnjem času, pa so lahko optimisti v boju za obstanek.

Celjani so sinoči razočarali. Izgubili so tam, kjer niso pričakovali. Dobra serija je končana, zdaj se morajo zbrati in se v zadnjih jesenskih tekmah vrniti v zmagovalni ritem. Kvaliteto za to imajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine