15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Prvi letošnji poraz Domžal

Piše: Samo Vidovič

26.krog sta na štadionu ŽAKa v Spodnji Šiški otvorila Bravo in CB24 Tabor. Domači so pričakali Sežance na krilih velike zmage iz Maribora, pričakovali so novo zmago. Gostje se krčevito borijo za obstanek, točke so jim bile nujno potrebne. 

Tekma je bila enakovredna, mreži sta do 24.minute mirovali. Takrat pa je Stančič sam stekel proti domačim vratom in premagal domačega vratarja Orbanića. Predtem sta pri domačih poskušala Kramarič in Bajde, oba brez uspeha.

Večjih priložnosti do konca polčasa ni bilo.

V 57.minuti je z razdalje poskušal Ristić, Orbanić je strel ukrotil. Dve minuti kasneje je vratar domačih obranil še strel Mavretiča.

Domači so zapretili šele v 73.minuti, ko je po gneči v kazenskem prostoru slabo streljal Jakšić.

V 76.minuti je strel Bongonguija Kurtović preusmeril v kot.

V zadnjih minutah so se gostje pomaknili nazaj, domači so vložili še zadnje napore, da izid izenačijo. Toda niso bili pretirano nevarni za vrata gostov, ki so minimalno vodstvo zadržali do konca in zmagali z 1:0.

Domači so imeli izredne probleme pri organizaciji napadov, napadalci so se velikokrat znašli v nedovoljenem položaju. Niso uspeli ponoviti igre iz preteklih krogov, predvsem v napadu so igrali slabo, brez idej. Tekma v Mariboru jim je očitno vzela preveč moči. Delovali so utrujeno, brez svežine. Poraz ni tragičen, seveda pa lahko žalujejo, da niso uspeli potrditi zmage iz Maribora.

Sežanci so se srčno borili in zasluženo zmagali. Za njih so točke veliko bolj pomembne, želijo se izogniti izpadu oziroma kvalifikacijam. Z igro so lahko zadovoljni, seveda tudi z rezultatom. Pozitivno za njih je, da je Stančič drugič zapored zadel, prihaja v strelsko formo. Njegovi goli bodo še kako potrebni v boju za obstanek.

Celjani so na štadionu Z’dežele drugič letos zmagali. Z 2:1 so bili boljši od Domžalčanov, ki so tako prvič v spomladanskem delu sezone izgubili.

Začetek tekme je pripadel gostom,  Juriljev strel v 10.minuti je domači vratar Rozman odbil z nogo.

Celjani so povedli v 27.minuti, ko je Morozov z globinsko žogo presenetil obrambo gostov, vtekajoči Kuzmanović pa je z lobom ugnal vratarja Mulalića.

Begić bi lahko v 35.minuti povišal vodstvo, toda zgrešil je gol.

Ob koncu polčasa sta poskušala še Šoštarič-Karić in Jurilj,oba sta streljala mimo domačih vrat.

V drugem polčasu so gledalci dolgo čakali na pravo priložnost. Šele v 84.minuti je bil blizu izenačenju Saitoski, Rozman je odbil v kot.

Minuto zatem je Mulalić preprečil zadetek Soklerju, v 86.minuti pa ga je Mayevski le premagal. Zadel je po kotu z desne strani.

Saitoski je v 88.minuti sicer znižal, toda točke so le ostale v Celju.

Celjanom je bila zmaga zelo potrebna, saj so danes zmagali tudi Sežanci, tako da bi jih morebiten poraz pripeljal v nevarno situacijo. Z zmago lahko nekoliko lažje dihajo, vseeno pa morajo v naslednjih krogih zbrati čimveč točk, da se odlepijo od zadnjih dveh ekip.

Domžalčani bi lahko iztržili boljši izid, na koncu so izgubili ne samo tekmo, ampak tudi Ibričića, ki je bil v zadnji minuti tekme izključen. Odigrali so nekoliko slabše, kljub temu ni nobenih razlogov za paniko. Imajo dovolj točk za mirno nadaljevanje prvenstva.

Koper je gostoval v Domžalah proti Kalcerju iz Radomelj. Radomljani so letos v odlični formi, predvsem na gostovanjih. Koper pa je po nesrečno izgubljenih dveh točkah na zadnji tekmi v Sežani nujno potreboval zmago v boju za naslov prvaka.

Gostje so v tekmo vstopili brez kalkulacij in že v 5.minuti so imeli lepo priložnost za vodstvo. Colleya je najprej zaustavil domači vratar Velić, odbito žogo je Barišić poslal proti golu, a je zadel kapetana domačih Gučka.

V 30.minuti je z dvajsetih metrov streljal Đira, zgrešil je le za nekaj centimetrov.

Šele v 36.minuti smo videli prvo nevarnejšo akcijo domačih. Kregar je podal z leve strani, Pogačar pa je pred golom slabo streljal.

V 39.minuti je lep strel Jelića-Balte Velić odbil v kot.

Koprčani so povedli minuto pred koncem polčasa.  Zadel je Đira, s podobne razdalje kot slabih petnajst minut prej je tokrat premagal Velića.

V drugem polčasu smo prvo priložnost videli v 57.minuti, ko je strel Šarića z glavo vratar Kopra Golubović obranil.

V 69.minuti je s strani poskušal Parris, toda streljal je točno v Velića.

V drugi minuti sodnikovega podaljška bi lahko izenačil Šarić, toda ni bil uspešen. Končni izid 1:0 za Koper je tudi najbolj pravičen, glede na to, kar smo na tekmi videli.

Radomljani so na domačem igrišču druga ekipa kot na gostovanjih. Nikakor ne morejo do zmage, tudi njihova igra je veliko slabša kot v gosteh. Težko so prihajali v priložnosti, do strelov na nasprotna vrata. V napadu so pokazali premalo. Poraz jih je spet pahnil v nevarno cono, prednost pred Taborom je skopnela, razlika je le še dve točki.

Koprčani so tokrat uspeli zadržati minimalno vodstvo, z zmago so potrdili, da se naslovu prvaka ne mislijo kar tako odereči. Zelo dobro so odigrali v obrambi, v napadu je bil najbolj všečen Colley. Njihova zmaga je zaslužena, bili so boljše, nevarnejše moštvo. Skrbi jih lahko le to, da napadalci že tretjo tekmo zapored niso zadeli iz igre.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine