7.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Prvaki NBA v drugem polčasu do preobrata, slovenska zveznika pa bosta zaigrala šele nocoj

Aktualni prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors so s preobratom v drugem polčasu in košem 0,3 sekunde pred koncem tekme s 124:123 v gosteh premagali Utah Jazz in tako v uvodu sezone zabeležili drugo zaporedno zmago. V noči s kar deveti tekmami na sporedu sta slovenska zvezdnika Goran Dragić in Luka Dončić počivala.

 

Bojevniki, ki so ob polčasu zaostajali za 12 točk, so v drugem delu počasi, a vztrajno v svoj prid spreobrnili dvoboj z moštvom iz Utaha. Zmago jim je na koncu prinesel švedski krilni center Jonas Jerebko s popravljanjem pod košem tik pred iztekom rednega dela.

Najboljši strelec za aktualne prvake na razburljivi tekmi v Salt Lake Cityju je bil Kevin Durant z 38 točkami, ob tem je prispeval še devet skokov in sedem podaj. Za domačine je bil najkoristnejši Avstralec Joe Ingles s 27 točkami.

Jazz so v vodstvo prišli z odlično drugo četrtino, v kateri so dosegli kar 47 točk. V drugem polčasu so nato gostje pod vodstvom Stephena Curryja, ki je prispeval 31 točk, počasi manjšali zaostanek. Zmago pa so si zagotovili tik pred iztekom, ko je Jerebko, nekdanji član moštva iz Utaha, popravil zgrešen met Duranta.

“Imel je še dodatni motiv z vrnitvijo tu v Utah, da pokaže svojim nekdanjim soigralcem,” je o zmagoviti potezi Šveda po tekmi komentiral Curry.

V noči, ko je več kot pol moštev lige bilo aktivnih, je odmevala še zmaga Toronto Raptors doma proti Boston Celtics s 113:101 v velikem dvoboju na vzhodu. V newyorškem derbiju pa so Brooklyn Nets s 107:105 premagali New York Knicks.

V Torontu je blestel Kawhi Leonard, ki je 15 od svojih 31 točk dosegel v tretji četrtini in tako še ob 10 pobranih žogah izdatno prispeval k zmagi domačinov. Za kelte je bil najkoristnejši Kyrie Irving z 21 točkami.

Ključni člen pri zmagi mrežic iz Brooklyna nad mestnimi rivali iz Manhattna je bil z 28 točkami Caris LaVert. Ob tem je kar šest igralcev domačega moštva doseglo dvomestno število točk, medtem ko sta v napadu za Knicks skoraj sama bila boj Enes Kanter in Tim Hardaway jr.

Slovenska zvezdnika v ligi NBA Dragić in Dončić bosta znova na parketu v noči na nedeljo. Dragićeva vročica iz Miamija bo gostila Charlotte Hornets, Dallas Mavericks Dončića pa bodo doma igrali z Minnesoto Timberwolves.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine