8.8 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Prvaki NBA izsilili odločilno sedmo tekmo

Prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors so v finalu zahodne konference dobili šesto tekmo v boju s Houston Rockets s 115:86 in izid v boju na štiri zmage izenačili na 3:3. Odločilna sedma tekma bo tako v ponedeljek v Teksasu. Tudi finale vzhoda med Cleveland Cavaliers in Boston Celtics je izenačen na 3:3.

 

Bojevniki so v uvodni četrtini zaostajali že za 17 točk, na koncu pa na krilih Klaya Thompsona, ki je zbral 35 točk, zanesljivo slavili zmago. Stephen Curry je k zmagi dodal 29 točk, Kevin Durant pa 23.

“Nočem še iti domov. Vso sezono smo preveč garali, da bi šli kar domov. Na vsak način smo želeli še sedmo tekmo,” je po zmagi dejal junak večera Thompson, ki je zadel devet trojk.

“Menim, da je bil Klay danes enostavno neverjeten. In to ne le zaradi 35 točk ali devetih trojk, temveč zlasti zaradi odlične igre v obrambi,” je o svojem varovancu dejal trener gostiteljev Steve Kerr: “Fant je ‘mašina’. Fizično je neverjetno dobro pripravljen. Za nameček pa se najbolj izkaže v najtežjih položajih.”

Pri raketah je bil najboljši kandidat za najkoristnejšega igralca (MVP) lige James Harden, ki je končal pri 32 točkah, devetih podajah in sedmih skokih, a v drugem polčasu so ga branilci naslova prvaka uspešno zaustavili. “Za nas se nič ne spremeni. Še vedno imamo pred očmi jasen cilj in se zavedamo, kaj moramo narediti,” je po porazu, s katerim so košarkarji Houstona zapravili prvo zaključno žogo, dejal Harden, in dodal: “Še vedno verjamemo vase. Imamo še eno priložnost. A ta je zadnja.”

Košarkarji Houstona so dan pred odločilno tekmo izvedeli slabo novico, da jo bodo morali odigrati brez enega od ključnih igralcev. Chris Paul si je namreč poškodoval zadnjo stegensko mišico desne noge in njegova odsotnost se je v ekipi res poznala, je dejal trener teksaške ekipe Mike D’Antoni.

“Paul je na terapijah 24 ur na dan. Trenutno je zelo poklapan. Nič čudnega. On je ključen za našo ekipo in vzdušje med fanti. Zato bomo na parketu igrali tudi zanj, on pa nam bo pomagal s klopi. Če ne bo šlo drugače, nas bo s svojo voljo spravil naprej,” je dejal D’Antoni.

Zmagovalec finala zahodne konference se bo v velikem finalu prvenstva NBA pomeril ali s Cleveland Cavaliers ali Boston Celtics. Prvič po letu 1979 bo tako v finalu vzhodne kot zahodne konference odločala sedma tekma.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine