9.5 C
Ljubljana
petek, 3 maja, 2024

Prva zmaga na svetovnem prvenstvu! Slovenski košarkarji premočni za Venezuelce

Piše: Nova24tv.si

Svetovno prvenstvo v Okinavi na Japonskem se je začelo z zmago slovenske košarkarske reprezentance proti Venezueli s 100:85. Največ točk je Sloveniji priigral kapetan Luka Dončić, ki je dosegel kar 37 točk.

V prvih dveh četrtinah je igra Slovenije zaradi slabše obrambe nekoliko šepala, nato pa se je igra le prelevila v korist Slovenije. Košarkarski čudežni deček Luka Dončić je s 37 točkami postal nov slovenski rekorder na tekmah svetovnega prvenstva, poroča STA. Dončić je namreč izboljšal dosežek Jake Lakoviča, ki je leta 2006 dosegel 24 točk v Saporu.

Na današnji tekmi sta bila zelo razpoložena tudi Mike Tobey z 21 točkami in Klemen Prepelič z 18 točkami. Omenjena zmaga predstavlja trinajsto zmago na štiriindvajsetih tekmah svetovnih prvenstev.

Slovenijo v ponedeljek ob 13. 30 čaka tekma proti Gruziji, ki je premagala Zelenortske otoke. Z Zelenortskimi otoki se bomo pomerili v sredo 13. 30. Prvi dve reprezentanci v skupini F se bosta uvrstili v drugi del košarkarskega tekmovanja, kjer se bosta pomerili z najboljšima ekipa skupine E (Avstralija, Nemčija, Finska, Japonska).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine