11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Prižgimo sveče, ženskega ragbija ni več, uničile so ga transseksualne ženske

Piše: Peter Truden

Zgodilo se je, kar je bilo napovedano. Francoska zveza za ragbi se je kot prva športna zveza v deželi galskega petelina odločila, da lahko v ženskih športih tekmujejo transseksualne ženske. Celo več. Tekmujejo lahko moški, ki so v tranziciji (karkoli pač to pomeni) iz moškega v žensko, poroča portal Boulevard Voltaire.

Zaslišal se je zvok smrti za ragbi, piše novinarka Emma Kerherve, ki je amaterska igralka ragbija.

Kljub temu, da je mednarodna organizacija World Rugby oktobra lani ugotovila, da normalnim in pravim ženskam ob igranju transseksualnih žensk zaradi povsem drugačnih fizičnih lastnosti ni mogoče zagotoviti varnosti in pravičnosti, se je francoska zveza odločila, da ugodi vse bolj nasilnim in vsiljivim LGBT aktivistom. Slednje ne zanima ne varnost, ne poštenost, ampak njihovi lastni interesi.

Kerhervova navaja številne primere, ko so moški, ki bi bili radi ženske, nepošteno postali prvaki: Južnoafričanka Caster Semenya, ki boleha za hiperandrogenostjo, je dvakratna olimpijska prvakinja in trikratna svetovna prvakinja na 800 metrov; Laurel Hubbard, ki je postala ženska pri 34 letih (1,85 m in 131 kg), je svetovna prvakinja v dvigovanju uteži, tekmece je premagala s kar 19 kilogrami razlike; Fallon Fox, rojene kot Boyd Burton, je sedem let tekmovala v borilnih športih, zaradi razlike v moči je nasprotnico Tamikko Brents leta 2014 skoraj poškodovala do smrti – tako je bilo, dokler jo ni razkrinkala revija Sports Illustrated.

»V imenu enakosti teptamo pravičnost, sanje premagujejo rasničnost, jezik gre proti telesu. Namesto telesa, ki je najbolj resnična in konkretna stvar, ki nam je dana, dopuščano, da se kdorkoli identificira za karkoli hoče in potem to uveljavlja. Na področju, kot je šport, katerega princip temelji na telesu in disciplini, smo odprli Pandorino skrinjico in podpisali smrt za ženske discipline,« je zapisala Kerhervova in dodala:

»To povem kot ljubiteljska igralka ragbija. To je to. Ženskega ragbija ni več.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine