12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Priprave prvoligašev v polnem teku

Piše: Samo Vidovič

Nogometni prvoligaši se nahajajo na sredini priprav. Sedaj gre prva faza počasi h koncu, število kondicijskih treningov se zmanjšuje, v ospredju so tehnično-taktična priprava, uigravanje moštev, iskanje optimalne enajsterice za nadaljevanje prvenstva. Moštva se igralsko še spreminjajo, še vedno prihajajo in odhajajo novi igralci. 

Ta teden je bil najbolj aktiven Koper, ki je v svoje vrste pripeljal štiri nove igralce. Dva igralca sta prišla na posojo iz tujine. To sta Brazilec Diogo Izata, ki je prišel iz romunskega Gaz Metana ter Marko Đira iz zagrebškega Dinama. Iz Ilirije je prišel Anis Jašaragić. Četrta okrepitev pa je povratnik Maj Mittendorfer, ki se v Celju ni naigral.

Olimpijo je pojačal Ivan Prtajin, ki je do sedaj igral za  švicarskega drugoligaša SC Schafhaussen. Prihod novinca so objavili tudi pri Kalcerju iz Radomelj. Iz splitskega Hajduka je na posojo prišel Ivan Ćalušić.

Vsi prvoligaši so ta teden igrali nove prijateljske tekme. Najbolj se je izkazal Maribor, ki je premagal avstrijskega prvoligaša LASK iz Linza z 2:1. Koper je konec tedna igral na 1.memorialu Milana Šćulca. V soboto je premagal avstrijskega drugolikaša Kapfenberg SV z 2:0, dan kasneje pa z istim rezultatom Dekane. Olimpija je s 3:2 izgubila z madžarskim drugoligašem Haladasem, Mura s 4:1 proti Lechom iz Poznana. Tudi Bravo in Domžale nista bila uspešna. Bravo je s HNK Gorico izgubil z 2:1, Domžale pa z reškim Orijentom s 3:0.

Bolj uspešni so bili Celjani, ki so se z ruskim prvoligašem Krylya Sovetov razšli z 1:1. Sežanski Tabor je izgubil z Osijekom s 3:0, Aluminij pa je madžarskim drugoligašem Budafoki MTEjem igral 0:0.

Radomljani so s 4:0 ugnali drugoligaša Fužinar iz Raven.

Rezultati še vedno niso v prvem planu, vseeno pa dokaj visoki porazi nekaterih moštev niso vzpodbudni.

Časa za izboljšanje forme je sicer še nekaj. Spomladanski del prvenstva se začne čez tri tedne.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine