9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Primož Roglič zaradi poškodb po sobotnem padcu ne bo nastopil na zadnji etapi dirke Dauphine

Slovenec Primož Roglič, vodilni kolesar svetovne lestvice, zaradi poškodb, ki jih je utrpel v sobotnem padcu, ne bo nastopil na zadnji etapi kriterija Dauphine, kjer je po štirih etapah vodil s 14 sekundami prednosti, je sporočila njegova ekipa Jumbo-Visma. Dauphine služi kot pripravljalno tekmovanje pred dirko po Franciji.

Roglič je imel po sobotni 4. etapi, v kateri je bil 10., v skupnem seštevku 14 sekund naskoka pred Francozom Thibautom Pinotom (Groupama – FDJ). A rumene majice vodilnega v etapi od Ugina do Megeva, dolgi 153 km, ne bo branil, njegova ekipa pa natančnejše diagnoze poškodb ni podala.

Slovenski kolesar je vodil v etapi, kljub padcu na polovici preizkušnje pa je ob pomoči ekipe prišel v vodilno skupino in v cilj pripeljal deseti s tremi minutami zaostanka. Na zmagovalni oder je prišepal, po padcu pa je imel raztrgan kolesarski dres.

“Kot posledica njegovega včerajšnjega padca, Primož Roglič, vodilni v skupnem seštevku in po točkah, ne bo na startu današnje zadnje etape. Po natančnem pregledu njegovih poškodb bo jasno, kakšen bo načrt za njegove naslednje dirke. Hitro okrevanje, ‘@rogla’,” je Jumbo-Visma v sporočilu zapisala na Twitterju.

“Padec Primoža je bil grd. Spust je bil nevaren, poln peska, to ne sodi v kolesarstvo. Ni se počutil dobro, a je vseeno nadaljeval. Konec koncev kljub padcu ni veliko izgubil, kar je dobro. Upam, da posledice ne bodo prehude in bo lahko v nedeljo dokončal delo. Ne bo lahko, a zaupamo vanj. Njegovo počutje pa je v tem trenutku vendarle na prvem mestu,” je bil v soboto o stanju poškodb slovenskega asa zmerno optimističen direktor ekipe Jumbo-Visma Grischa Niermann.

Naslednja dirka na Rogličevem tekmovalnem seznamu je Tour de France, ki se bo v Nici začel 29. avgusta. Roglič, lani je dobil dirko po Španiji, je pred največjo dirko sezone prikazal izjemno formo, zmagal je na Tour de l’Ain v Franciji in je vodil tudi na Dauphine. S tem je napovedal, da bo verjetno na francoski pentlji največji tekmec lanskega zmagovalca Egana Bernala.

Kolumbijec je bil sedmi po treh etapah kriterija Dauphine, pa na četrti etapi ni startal, ker je imel bolečine v hrbtu. Iz njegove ekipe so tedaj sporočili, da do Toura ni več veliko, zato je pomembno, da bo takrat stoodstotno pripravljen.

Zadnjo etapo kriterija Dauphine bo kot vodilni tako začel Pinot, 10 sekund za njim zaostaja njegov rojak Guillaume Martin (Cofidis), po 12 sekund pa imata na naslednjih mestih Španec Mikel Landa in Kolumbijec Daniel Martinez. Z osmega mesta skupno bo etapo začel Slovenec Tadej Pogačar (UAE), ki ima minuto in tri sekunde zaostanka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine