17.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Primož Roglič pod vprašaj postavil nedeljsko cestno dirko, še vedno čuti posledice zmagovalnega pohoda po Španiji

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je po današnji vožnji na čas na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru, v kateri je osvojil 12. mesto, potožil nad bolečino v zadnjični mišici. Ta je posledica trka v steno na dirki po Španiji. Zaradi nje pa še ni odločen, ali bo nastopil na nedeljski cestni dirki.

 

“Za cestno dirko bomo še videli. Če bom nastopil, bom skušal dati vse od sebe. S celotno ekipo se bom potrudili. Bomo videli, če bom nastopil. Boli me mišica na zadnjici. Moramo pogledati, kaj se dogaja in narediti načrt za naprej,” je novinarjem v Harrogatu povedal Roglič.

Na vprašanje, koliko ga je bolečina ovirala na današnji dirki pa je odgovoril: “Kaj pa vem. Bolečina mi pomagala zagotovo ni. Ne bom se izgovarjal. Nisem bil blizu. Naredil sem, kar sem lahko, dal 100 odstotkov od sebe in to je bilo to na koncu.”

Selektor slovenske moške reprezentance Andrej Hauptman je po izjavi Rogliča napovedal, da se bo s prvim zvezdnikom slovenske ekipe pogovoril, preden sprejme končno odločitev o slovenskih nastopajočih na nedeljski dirki. “Najprej bom govoril s Primožem. Mogoče so to le prve besede po cilju. Se bomo odločili in odreagirali po njegovi dokončni odločitvi,” je dejal Hauptman.

Hauptman je kasneje sporočil, da se bo Roglič dokončno odločil, ali bo v nedeljo na startu, po četrtkovem dopoldanskem treningu.

Kot rezerva za nastop na cestni dirki doma čaka Rok Korošec.

Zadnje novice

Sorodne vsebine